Sport

2017.08.21. 19:00

Mindenkinek jól jött a siker - Sokat építkezhetnek csapatként és egyénileg is a szombati győzelemből

ZALAEGERSZEG A legjobbkor szerezte meg első győzelmét a ZTE FC NB II-es labdarúgócsapata, hiszen kemény hét elé néz, s nem volt mindegy, hogy miként "fut neki" ennek. A Siófok ellen aratott szombati 5-2-es siker ráadásul jó játékot is hozott, s annak is örülhetnek a zalaiak, hogy négy játékosuk bizonyult eredményesnek.

Kerkai Attila

Azért csak négy, hiszen az első találat végül öngólnak minősült, miután a siófoki Gál Mátyás lábát érintette utoljára a labda, mielőtt a hálóban kötött volna ki. Az pedig, hogy többi találat négyfelé oszlott (Babati Benjamin, Balázs Zsolt, Vernes Richárd, Kertész Tamás) azért is fontos, hiszen támadókról van szó, akiknél az első gól egy bajnokságban mindig többet jelent, mint hátrébb játszó társaiknak. Méghozzá azért, mert posztjukból fakadóan elsősorban tőlük várják azt, hogy betaláljanak, ami megtörtént.

És győzött a ZTE FC, ezt se feledjük, méghozzá egy döcögős bajnoki kezdést követően. Az első három fordulóban egy pontot szereztek az egerszegiek, de lőtt gól nélkül, s a szombati mérkőzés azért volt fontos a kék-fehéreknek, hogy önmaguknak is bizonyítsák: több van bennük. Az előzmények ellenére - mert lehetett volna akár görcsös is - kifejezetten felszabadult és lendületes futballt láthattunk a ZTE-től. Zoran Spisljak vezetőedzőt meg is kérdeztük arról, miként sikerült ezt elérni.

Balázs Zsolt lábát már elhagyta a labda, a lövésből pedig gól született - Fotó: Katona Tibor

- Ahogy már korábban is mondtam, fokozatos az a munka, amit végzünk és a játékosok is megértették, hogy még többet kell dolgozni a sikerért, és ez volt a kulcs. Az előző három mérkőzésen ebben volt még némi elmaradásunk, de a koncepciónk világos és ez a lényeg - tudtuk meg a szakvezetőtől.

Volt egy érdekes jelenet is, hiszen a ZTE FC sokáig vezetett 2-1-re, de a harmadik találatra egy ideig még várni kellett. Az oldalvonal mellett, a negyedik játékvezető kezében lévő táblán már látni lehetett, hogy Balázs Zsolt jön le a pályáról, aki aztán egyből betalált. Zoran Spisljakot arról is kérdeztük: megfordult-e a fejében, hogy mégsem cserél. Tegyük hozzá: a Balázs Zs. helyére érkező Vernes egy percen belül, szinte első labdaérintéséből újabb gólt ért el.

- Valóban tudtuk, hogy ő jön le, hiszen éreztem, hogy frissíteni kell - mondta el erről a szituációról a szakvezető. - Nagyon fontos pillanat volt, hogy betalált, de a döntést már meghoztuk, amit nem bíráltunk felül.

A mérkőzés után Balázs Zsolt viszont elárulta: ő nem táblát figyelte...

- Tulajdonképpen már korábban is betalálhattam volna, hiszen az első gólunknál, ha nem ér bele a labdába Gál, valószínűleg nem hibázok két méterről, hiszen én is ott voltam - mondta a nyáron a nevelőklubjához visszatért Balázs Zsolt. - Fontos volt az önbizalom szempontjából, hogy később aztán a harmadik gólunk már az enyém lett. Bajnokin ugyanis már rég voltam eredményes, s talán most ez egy jó szériát indíthat el. Amúgy nem láttam, hogy cserére készülünk, de nem is lepődtem meg, hogy a gólom után én jövök le. Ezen a poszton a későbbiek során is, szinte mindig lesz csere a csapatban.

A mérkőzés legjobbja pedig egyértelműen a gólpasszt jegyző és egy szép szabadrúgást is elérő Babati Benjamin volt. Lendületes volt, mindig megjátszható és eredményes. Kell ennél több egy támadótól?

- Az első gólnál láttam, hogy belül ott van Zsoca (Balázs Zsolt - a szerk.), neki szántam a labdát, de a siófoki srác beleért... - hallottuk Babati Benjamintól, aki azt is elárulta: a 25 méterről lőtt szabadrúgásgólja abszolút tudatos volt. - Sokat gyakorlom ezeket a lövéseket, s kérdeztem Vlaszák Géza kapusedzőnket, hogy hasonló szituációnál hova lőjem, hiszen ismeri még az Újpestből Balajcza Szabolcsot. Szóval oda lőttem a labdát, ahova szántam, ami szerencsére bejött. Ez a győzelem most sokat jelent nekünk, s ezt kell tovább folytatni.

Sokáig nem is kell várni a folytatásra, hiszen szerdán (19.00) a ZTE FC a hétközi forduló keretében Csákvárra utazik. Fontos meccs lesz az is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!