Sport

2017.08.21. 18:50

Vizsga közben sérült meg az erőnléti edző

BUDAPEST Elszakadt az Achilles-ína a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es erőnléti edzőjének, Garami Zsoltnak. Jó néhány hét, mire visszatérhet.

Pum András

A csütörtöki, FTC-Haladás (2-0) NB I-es labdarúgó-mérkőzés helyett a székesfehérvári kórházban töltötte az estét a vasiak erőnléti edzője, Garami Zsolt. A korábbi kiváló tréner, Garami József fiának ugyanis az A licences edzőképzés délelőtti, gyakorlati bemutatója közben elszakadt az Achilles-ína.

- Kétévente meg kell újítani az A licences edzői diplomát, az írásbeli tesztet a múlt héten 98 százalékos eredménnyel teljesítettem is - mondta Garami Zsolt. - A gyakorlati bemutatóra csütörtökön került sor Székesfehérváron, műfüves pályán. A sok edzéstől a bemutatóra a jobb Achillesem kicsit begyulladt, a bal oldali combhajlító-izmom pedig egy szerencsétlen mozdulat után előző nap meghúzódott. Ennek ellenére el akartam végezni a tesztet, ám a műfüves pályán egy szerencsétlen mozdulatnál elszakadt a jobb Achillesem. Azonnal a székesfehérvári kórházba vittek, ahol este megműtöttek.

Garami Zsolt munkájára egy ideig nem számíthat a Haladás  Fotó: Unger Tamás

Habár jó kondiban vagyok, nem múlt el nyomtalanul, hogy anno a foci mellett magasugró is voltam. Vélhetően ez is közrejátszott a sérülésemben. De például régebben a pécsi középpályás, Turi Zsolt Achillese a Széchenyi téren, séta közben pattant el. Vasárnap kiengedtek a kórházból, fekvőgipszet kaptam, itthon pihenek Budapesten - persze így sem tétlenkedek. Mészöly Géza vezetőedzővel és Tóth Miklós ügyvezető igazgatóval megbeszéltem, hogy az edzéstervet - kollégámmal, Orbán Attilával közösen - innen is meg tudom oldani. Jó néhány hét, mire teljesen rendbejövök és visszatérhetek a csapathoz. Jólesik, hogy vezetők, játékosok érdeklődnek az állapotomról, ez is segít a gyógyulásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!