Sport

2017.08.22. 17:10

Közeleg a nagy csata napja! Az Európa-liga csoportköre lesz a tét Felcsúton

Amíg a Videoton FC háza táján hírzárlat lépett életbe - edző, játékos, vezető sem nyilatkozik a visszavágó előtt - addig a szerb sajtó bizakodóan ír a Partizan Beograd és a fehérváriak felcsúti csatáját illetően.

Ferencz Balázs

Miután múlt héten Belgrádban 0-0-s döntetlenre végzett a szerb bajnok és kupagyőztes FK Partizan, valamint a magyar csapatok közül a nemzetközi porondon egyetlen állva maradt együttes, a Videoton FC, a csütörtökön 20 órakor kezdődő felcsúti visszavágó hihetetlen izgalmakat ígér. A fehérváriak most kizárják a külvilágot, még saját honlapjukon sem nyilatkoznak az edzők és játékosok, minden idegszálukkal a továbbjutásról, a dicsőségről, a magyar futball megítéléséről és nem utolsósorban nem kevés pénzről döntő összecsapásra koncentrálnak.

A nigériai támadótól, Ezekiel Hentytől (fehérben) tartanak a belgrádiak Fotó: vidi.hu/Cuhorka Ádám

Déli szomszédaink azonban nem rejtik véka alá vágyaikat. Szerbia legnagyobb példányszámú közéleti napilapjának internetes változata, a Politika.rs szerint a Videoton FC nem igazán erős csapat, mégsem gyenge ellenfél az FK Partizan számára. A szerb sajtó szerint a belgrádi 0-0 ellenére mindkét csapatnak egyformán van esélye a továbbjutásra, majd hozzátette, hogy a Partizan számára az lesz a legfontosabb, hogy a csütörtöki visszavágóig megtartsa a békés hangulatot a csapaton belül, s hogy a szakmai stáb frissíteni tudjon. A Politika szerint bátoríthatja a fekete-fehér csapatot az újonnan igazolt kapus, Vladimir Sztojkovics ténykedése, aki az utolsó másodpercben hatalmas bravúrral védte Pátkai lövését. "Derűlátó vagyok, úgy gondolom, a Partizánnak jobb csapata van, és önbizalommal telve megyünk a visszavágóra" - idézte a portál a Nottingham Foresttől szerződtetett kapust. A Politika.rs megszólaltatta a belgrádiak korábbi, a Videoton jelenlegi sztárját, Danko Lazovicsot is, aki nagy harcot vár a visszavágón, s 50-50 százalék esélyt ad mindkét együttesnek a továbbjutásra. A szerb lap összegzése szerint a szerencsésebb csapat lép tovább az Európa-liga csoportkörébe.

A bulvárpiacon vezető Blic.rs futballtörténeti pillanatnak nevezi a csütörtöki El-visszavágót, hiszen szerintük a két belgrádi klub, a Crvena Zvezda és a Partizan is csoportkörbe juthat, amire még soha sem volt példa.

A Blic.rs szerint nem lehetetlen küldetés a Videoton kiejtése idegenben, de hogy nehéz meló lesz, az vitathatatlan.

A Novosti.rs terjedelmes intejút közöl a Partizan elnökével, Milorad Vucseliccsel, aki külön kiemelte, hogy többet vár a Slovan Bratislavától belgrádi viszonylatban rekordösszegért szerződtetett Seydouba Soumah-tól. "Ideje lenne, hogy Soumah megmutassa igazi arcát. Az odavágón vélhetően nem volt elegendő az önbizalma, holott ő lehet az a játékos, aki a javunkra billentheti a mérleg nyelvét a Videoton ellen. (...) Nincs kétségem afelől, hogy a játékosok mindent megtesznek a továbbjutásért. Nehezen tudom elképzelni, hogy ne rúgjon gólt a Partizan, bízom abban, hogy elegendő lesz egy gól is a továbbjutáshoz" - fogalmazott a klubelnök, aki arra is kitért, hogy a sportsiker mellett pénzügyi szempontból is sokat jelentene a továbbjutás, fellélegezhetne a klub.

A Partizan középpályása, Marko Jevtovics szerint a legnagyobb veszélyt Lazovics és Scsepovics jelenthetik számukra, de Ezekiel Henty is borsot törhet az orruk alá a felcsúti mérkőzésen.

Így legyen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!