Sport

2017.08.22. 17:10

Motorcsónak vb: A hagyományokhoz híven, bizonyítottak a szervezők is

Hatalmas kihívás elé állította a szervezőkezet az Ifjúsági Motorcsónak Világ és Európa Bajnokság lebonyolítása, amelyre, Dunaújvárosban a Szalki-sziget északi öblében került sor.

DH-információ

Az évtizedes hagyományoknak megfelelően a szakszerű és megfeszített munka ezúttal is nemzetközi elismerést, egyértelmű sikert hozott.

A rendező Magyar Motorcsónak Szövetség aligha választhatott volna alkalmasabb partnert a lebonyolításra, mind a Dunaújvárosi Vízi Sport Club rutinos gárdáját. Mindkét fél részére egy igazi erőpróba és felkészültségük újbóli bizonyítása volt ez a versenyhétvége. Nézzünk bele az eseményt záró jegyzőkönyvekbe!

Tehetséges fiatalok sokasága bizonyított a Szalki-szigeten rendezett versenyen Fotó: Ady Géza

Formula Future Delfin Kupa, egyéni verseny:

1.Rizhof Bogdan RUS, 2. Meshkov Gleb RUS, 3. Varkalis Otto LAT, 7. Mihaldinecz Marko HUN.

Formula Future XIV. Európa bajnokság, egyéni verseny 4. osztály: 1. Panfilov Dimitri RUS, 2. Mangins Kristers LTU, 3. Lakovica-Lakovica Laura LAT, 10. Fűke Andor, 13. Tiringer Mark.

Formula Future XIV. Európa bajnokság, egyéni verseny 3. osztály

1. Slakteris Nils LTU, 2. Beliatskii David RUS, 3. Lakovica-Lakovica Elza LAT, 13. Virág Máté HUN, 15. Riskó Dominic HUN.

Formula Future XVII. Világbajnokság, egyéni verseny 3. osztály:

1. Slakteris Nils LTU, 2. Beliatski David RUS, 3. Korochkin Alexandr RUS, 14. Virág Máté HUN, 15. Risko Dominic HUN.

Ezekből sajnos kiderül, hogy a nagyobb rutinnal rendelkező nemzetközi mezőny jelenleg még a mieink előtt jár. A magyar gyerekek így is igazolták, hogy helyük van a "Jövő Reménységei" között, hiszen láthattuk a rátermettségüket.

A legközelebbi hasonló erőpróbán, amit az Egyesült Arab Emirátusokban bonyolítanak le, ismét bizonyíthatnak! Olvasóinkat természetesen a következő versenyek eredményeiről is tájékoztatjuk majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!