Sport

2017.08.22. 17:46

Ismét Kanada volt a jobb! Háromgólos vereséget szenvedtek a lányok

DUNAÚJVÁROS/TAJVAN A vizes világbajnokság után ismét Kanada válogatottja jelentett megoldhatatlan feladatot a magyar női válogatottnak az Universiade tajvani tornán. Tanulságos vereség.

DH-információ

A szövetségi honlap beszámolója szerint az első negyed közepén már három nullára vezetett Kanada a magyar női válogatott ellen az Universiadén, s ugyan felzárkózott, egyenlített a nemzeti együttes, végül 8-5-re kikapott.

Nem kezdődött jól az első igazán nehéz mérkőzése a magyar női válogatottnak az Universiadén. Bíró Attila együttese a két bemelegítőmeccs után Kanada ellen szállt vízbe, a rivális pedig már 3-0-ra vezetett az első negyed derekán. A magyar gólcsendet Szilágyi Dorottya törte meg a hatodik percben, sőt a nagyszünetben már csak egy volt a mieink hátránya: előbb Máté Zsuzsanna, majd Gurisatti Gréta talált be, utóbbi a második negyed lefújásának pillanatában értékesített egy emberelőnyt.

Szilágyi Dorka a csapat meghatározó játékosa ezúttal is gólszerzőként iratkozott fel a jegyzőkönyvbe Fotó: MTI

A második félidő magyar egyenlítéssel kezdődött, utána viszont ismét a kanadaiak percei következtek, 4-4 után 4-7 lett az állás, Menczinger Kata és Garda Krisztina gólja között majd egynegyednyi idő telt el, hogy aztán a rivális harmadszor is három góllal növelje az előnyét. Bő két perccel a lefújás előtt Bíró Attila még időt kért, volt egy emberelőnye is a csapatnak, de már nem sikerült feljebb zárkózni, a válogatott elszenvedte az első vereségét az Universiadén.

Bíró Attila értékelése: "Egy szabályos, de meg nem adott góllal és két ellenünk ítélt kontrával kezdtük a mérkőzést, ez megfogta a csapatot, de visszajöttünk, nem volt gond, persze sokat kivett a csapatból a felzárkózás.

A védekezés rendben volt, az emberelőnyös játékunk döcögött, itt látszik, hogy az elmúlt időszakban kialakult egy jó csapat, és azt a két játékost, aki velem együtt később érkezett, még nem sikerült beilleszteni ebbe a rendszerbe. Ez látszott az emberelőnyös játékunkon is, hiszen nem volt időnk együtt dolgozni. Nincs különösebb gond, tudtuk, hogy ez nem lesz zökkenőmentes, az oroszok ellen javítani kell, és ellenük, illetve Új-Zélanddal szemben lehet tovább csiszolni a csapat játékát. Az a fontos, hogy a negyeddöntőre összeálljon minden, illetve remélhetőleg az elődöntőre is, hiszen bízom a jó szereplésben." Külső szemlélőként annyi megállapítható, hogy a következő meccseken jóval több kell majd a magyar csapattól, amelynek a szakmai stábjában ott van Mihók Attila is, az újvárosi csapat vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!