Sport

2017.08.22. 18:40

23 gól: Csak az egerszegiek jutottak tovább a női labdarúgó Magyar Kupában

ZALAEGERSZEG/NAGYKANIZSA A női labdarúgó Magyar Kupában megtartották az első forduló mérkőzéseit. A ZTE FC ritkán tapasztalható gólfesztivált rendezett, hiszen 23-0-ra (!) nyert, a kanizsai Ziccer NLSE hazai pályán tisztes vereséget szenvedett.

Kerkai Attila

ZTE FC-Eger SE

23-0 (6-0)

Zalaegerszeg, 100 néző. Jv.: Jónás.

ZTE FC: Fülöp - Tauker, Széplaki, Nagy B., Major - Csincsa, Németh, Császár - Sümeghy Bánfi, Szegedi. Edző: Pergel Andrea.

Gólszerzők: Szegedi (8), Császár (5), Bánfi (3), Csincsa (2), Németh (2), Nagy B., Sümeghy, Tauker.

A Magyar Kupa első fordulójában a nemrég alakult Eger csapata volt a ZTE ellenfele. Az első húsz percben ismerkedtek egymással a csapatok, aztán a hazaiak első találata után beindult a gólgyártás. A szünetig fél tucatig jutottak. Fordulás után sem vett vissza a tempóból a ZTE, hullottak a gólok, mint ősszel a falevél. Kiütéses győzelemmel jutott a Magyar Kupa következő fordulójába a ZTE FC női csapata.

Szegedi Anitát (fehérben) nem tudták az egri nők sem megállítani: nyolcszor talált be a kapujukba Fotó: Katona Tibor

Pergel Andrea, az egerszegiek edzője a fölényes győzelemhez a következőt fűzte hozzá:

- Nem ismertük ellenfelünket, csak annyit tudtunk róluk, hogy idén alakultak. Az elején óvatosan játszottunk, de a vezető gólunk után a lányok felszabadultan játszottak. Ugyanakkor helyén is kezeljük a fölényes sikerünket, tisztában vagyunk vele, hogy ennél jóval nehezebb mérkőzések várnak ránk.

A nagykanizsai Ziccer NLSE lejátszotta versenykeretek közötti első hivatalos labdarúgó-mérkőzését és rögtön a női Magyar Kupa sorozatának keretében bizonyíthattak.

Ziccer NLSE-Kelen SC

0-2 (0-2)

Nagykanizsa, 30 néző. Jv.: Horváth Z.

Ziccer: Veres - Boros, Farkas Cs., Somogyi Zs., Szollár, Szabó Zs., Horváth E., Balassa D., Latin, Horváth R., Balassa Sz. Edző: Benedek József.

A kanizsaiak kissé megilletődötten kezdték az összecsapást, s ennek volt betudható, hogy két védelmi hiba után gyakorlatilag a mérkőzés negyedéig már el is döntötte a továbbjutás kérdését a fővárosi Kelen SC. Sikerükkel a korábban még a BLASZ-ban szereplő vendégek jutottak a következő körbe, míg a nagykanizsaiak lemérhették, hogy hol is tartanak az NB II Nyugati-csoportjának hét végi nyitánya előtt, hiszen kezdődik a bajnokság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!