Sport

2017.08.22. 17:10

Még nem teljes a DAB kerete, Rok Stojanovicstól megváltak az Acélbikák

A jégkorongozók Erste Ligája szeptember 8-án rajtol. Minden részt vevő csapat keményen készül, a dunaújvárosiak is túljutottak már négy felkészülési mérkőzésen.

Szabó Szabolcs

Az Acélbikák új vezetőedzője, a cseh David Musial augusztus elsején kezdte meg a közös munkát a DAB csapatával. Tehát eltelt már annyi idő, ami után megkérdezhetjük a szakembert a tapasztalatairól.

Mi a véleménye az addig látottakról?

- Jók a tapasztalataim. A játékosok keményen dolgoznak, gyorsak, nagyon akarnak. Kezd a csapat összeérni.

Tegnap délelőtt huszonnégy játékos edzett. Végleges már a keret?

- Nem, de szerencsére van még időnk, csatárokat keresünk. A próbajátékon lévők közül van már, akinek biztos a helye, de most még nem akarok neveket mondani. Augusztus 31-ig három felkészülési mérkőzésünk lesz, ezek elegendőek arra, hogy kialakuljon a végleges keretünk.

- Három kapus, köztük két légiós gyakorolt az elmúlt hetekben a csapattal. Két külföldit tartani ezen a poszton talán luxus...

- Már csak egy van. A szlovén Rok Stojanovicstól megváltunk. A poprádi Tátra Kupán a múlt héten sok lehetőséget kapott a bizonyításra, de többet vártam tőle. Így maradt Duschek Dávid és az észt Villem-Henrik Koitmaa, aki most hazája válogatottjával készül.

David Musial eddig kedvező tapasztalatokat szerzett a Dunaújvárosi Acélbikák szakvezetőjeként Fotók: Ady Géza

Ha már szóba került a Tátra Kupa: milyen tapasztalatokat szerzett, hiszen olyan ellenfeleik voltak, mint a többszörös szlovák bajnok HC Kosice és a fehérorosz bajnokságban ugyancsak többször győztes Junoszty Minszk.

- Először is büszkeség, hogy Európa második legrégebbi kupáján részt vehettünk. Már hetvenedszer rendezték meg ezt a tornát Poprádon. Nem az eredményt néztem, hanem a játékunkat. Örömteli volt, hogy Európa élcsapatai ellen tudtuk tartani a tempót. Sok gólt emberhátrányban kaptunk, de még csak most fogjuk gyakorolni az előnyös és a hátrányos szituációkat.

Az Acélbikák kerete nem végleges. Három felkészülési mérkőzésen még bizonyíthatnak a játékosok, hogy helyük van a csapatban.

- Az ellenfeleknek mi volt a véleményük a dunaújvárosi csapatról?

- Az utolsó pillanatban kerültünk be a mezőnybe, azért, mert egy klub visszalépett. Egyértelművé vált számunkra: kevesebbet vártak tőlünk, meglepetést okoztunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!