Sport

2017.08.22. 19:55

A Byasen ellen indul a szezon: A norvég élcsapatot fogadja az FKC

A norvég Byasen Trondheim ellen indítja a szezont az Alba FKC női kézilabdacsapata. A kék-fehérek ma, 18 órakor meccselnek.

Horog László

Az északiak megszokott vendégnek számítanak a Verseci úti csarnokban, egy éve is itt edzőtáboroztak, akkor is pályára lépett ellenük Deli Rita együttese. De a kapcsolat jóval korábbra nyúlik vissza, a 2004-2005-ös szezon végén EHF-kupa győzelmet szerző fehérváriak azon a sorozaton is megmérkőztek a norvégokkal. Nagy csatában léptek tovább, végül meg sem álltak az első helyig. A Fehérvár KC menedzsere, Kynsburg Zoltán gyakran megjegyzi, a szép emlékű sorozaton a skandinávok voltak az elsők, akik gratuláltak a magyar sikerhez, a többi ellenfél nem gyakorolt hasonlóan nemes gesztust. A Trondheim legutóbb 4. helyen zárt hazája bajnokságában, hétfőn érkeztek Fehérvárra. Péntekig maradnak, majd részt vesznek a Fradi tornáján, amelyen az albások is pályára lépnek, utóbbiak a Siófokkal és a szlovén Ljubljanával azonos csoportban.

Temes Bernadett a nyáron érkezett Fehérvárra Fotó: Molnár Artúr

A szerdán, a Köfém-csarnokban sorra kerülő meccsre a belépés ingyenes, ez a klub hivatalos szezonnyitója, amelyen megkezdik a bérletek árusítását. A fehérváriak utolsó edzőmeccsét - az MTK-t verték 31-29-re - kisebb sérülés miatt kihagyta Claudine Mendy. A hírek szerint ő is pályára lép a találkozón.

- Örülök, hogy ismét megmérkőzünk a norvég együttessel, ez jó erőfelmérő lesz a Fradi tornája, valamint a szeptemberi, bajnoki rajt előtt. A norvég kézilabda erejét nem kell bemutatni, meggyőződésem, színvonalas találkozót vívunk majd - közölte Deli Rita, az FKC trénere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!