Sport

2017.08.22. 19:55

A ráadás döntött: a hosszabbításban kapott ki a Fehérvári jégkorongcsapat

ÉRSEKÚJVÁR A Visegrád Kupa második fordulójában a HC Nové Zámky vendége volt a múlt héten Poprádon vereséget szenvedő Fehérvár AV19 SC jégkorong csapata.

Horog László

HC Nové Zámky-Fehérvár AV19 SC 4-3 (2-2, 0-0, 1-1, 1-0) Érsekújvár, 1300 néző.

Meglepően sokan, mintegy százan kísérték el a Volánt Fehérvárról, többen dobokkal felszerelkezve.

Bátran kezdtek a fehérváriak, az első fordulóban a MAC ellen idegenben 2-1-re nyertes Érsekújváriak otthonában, több lehetőséget is kidolgoztak, ám ezeket nem váltották gólra. Rajnának kellett három bravúrt bemutatnia, a fehérvári portás a 10. percben azonban tehetetlennek bizonyult, ugyanis rossz cserét követően Novotny vette be kapuját, 1-0. Kisvártatva jött az újabb gól: kettős emberhátrányba kerültek a látogatók - Stipsiczet és Erdélyt szórták ki -, Jesse Dudás volt eredményes, 2-0. Gyorsan visszajött a meccsbe a Fehérvár, a roppant szemfüles Szabó Krisztián szerzett korongot, lapos, távoli lövésével meglepte a hazaiak portását. Ismét emberhátrányba került a Volán, ám ezúttal nem kapott, hanem lőtt gólt, egy lecsorgó korongot Gilbert küldött éles szögből a ketrecbe az első harmad zárása előtt fél perccel, 2-2.

A Fehérvár AV19 SC a két idegenbeli meccs után, pénteken már itthon játszik Fotó: Végh Boldizsár

A középső játékrész elején Latendresse vezérletével a fehérváriak igyekeztek gólt szerezni, de a hazai védelem állt a lábán, a mérkőzés ezen időszakában a felvidéki portásnak, Vladimir Kovacnak is bőven akadt dolga. Lüktetett a játék, aztán a hazaiak kerültek fölénybe, majd kettős emberelőnybe, ám hiába lövöldöztek, a kaput nem sikerült bevenniük. A harmad zárása előtt a Volán játszhatott emberfórban - Szélig Viktor, a FAV19 menedzsere meg is jegyezte: "micsoda meglepetés, hogy nem vagyunk hátrányban". LoVecchio osztogatott és lőtt, de gól egyik akcióból sem született.

A harmadik harmadot jól kezdte a Fehérvár, Kocsis passzából a nyáron szerződtetett Stipsicz rámolta a pakkot a szlovák ketrecbe a 44. percben, 2-3. Az Érsekújvár azonban Cetkovsky révén emberelőnyből egalizált (3-3), majd a hosszabbításból alig telt el másfél perc, amikor Kovacevic betalált, eldöntötte a meccset, 4-3.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!