Sport

2017.08.22. 18:40

A ZTE FC-nek a szombati játékára kell építenie a szerdai fordulóban

ZALAEGERSZEG Hétközi fordulóval folytatódik a labdarúgó NB II, amikor is az 5. fordulót rendezik. A ZTE FC csapata az egyik mumusához , a Csákvár együtteséhez látogat, melynek otthonában még nem tudott győzni. Talán majd most, hiszen az egerszegiek egy remek győzelemmel a hátuk mögött várják a szerdai (19.00) találkozót.

Kerkai Attila

Ha Csákvár-ZTE FC, akkor még hozzá kell tenni: az egerszegiek egyelőre nem tudtak a Csákvár otthonában győzni. Ám mikor sikerülhetne, ha nem most? A ZTE FC szombaton végre felszabadultan játszott, öt gólt lőtt a Siófoknak (5-2), s egy olyan győzelmen jutott túl, ami lélektanilag is nagyon fontos volt.

Nem okoztak meglepetést Zoran Spisljaknak, a ZTE FC vezetőedzőjének szavai egy nappal az újabb mérkőzés előtt, hiszen ő is a szombati találkozóból merítene.

Kellenek a gólok is, de a stabiltás is legalább ennyire fontos. Bedi Bence (fehérben) is fontos láncszem ebben, akinek remek bal lába is van, ami volt már, hogy elsült... Fotó: Katona Tibor

- Az utolsó mérkőzésünkre kell építeni, mert lehet is rá - kezdte ezzel az esélylatolgatását a szakember. - A következő lépés a Csákvár elleni találkozó, de tudjuk, hogy egy fiatal, kellemetlen ellenfél az újabb rivális, amely nem kap sok gólt. Komoly feladat vár ránk, s azt a játékot kell folytatnunk, amit szombaton láttunk. Mindenféleképpen pozitív, hogy több játékosunk betalált a Siófok ellen, s bízunk abban, hogy tovább építjük a játékunkat.

Arra a kérdésre, hogy a kezdőtizenegyen változtat-e, a szakvezető úgy felelt: mindez a találkozó elemzésének a függvénye, más ugyanis nem indokolná ezt. A maródiakon kívül a ZTE FC-nél nincs újabb sérült.

Ami a házigazdákat illeti, Szanyó Károly csapatánál éppenséggel a sok hiányzó okoz gondot. A csapat honlapján olvasható beszámoló szerint nem térhet vissza mindenki, sőt, Dulló Martin a legutóbbi találkozón szenvedett bokatörést.

A Csákvár eddig a Sopron és a Mosonmagyaróvár elleni két döntetlennel áll, így két ponttal várja az újabb összecsapást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!