Sport

2017.08.23. 13:09

BDSE Nemesvámos: Kis sportegyesület, nagy eredmények

NEMESVÁMOS Mentőövet nyújtott két évvel ezelőtt a veszprémi és környékbeli női utánpótlás kézilabdának a Bajnok DSE Nemesvámos.

B. Virág Rita

Azóta az egyesület töretlenül fejlődik, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a serdülő csapata a kiemelt bajnokságban a hetedik lett.

A történet két évvel ezelőtt kezdődött, amikor a Padányi iskolára épített kézilabda egyesületnek segítő kezet nyújtott a BDSE Nemesvámos és a két klub egybe olvadt.

A Nemesvámos a megyében indított női felnőtt csapatot, amely bajnoki címet szerezve feljutott az NB II-be. A harmadik vonalban aztán nem is vallott szégyent a társaság, az előkelő ötödik helyen fejezték be a küzdelmeket.

Mindeközben az utánpótlás vonalon sem tétlenkedtek a nemesvámosiak, Benke Péter szakmai vezető irányításával megszervezték a különböző korosztályokat. Az eredményekből is kitűnik, az öt edző, valamint az atlétika és erőnléti tréner jó munkát végzett a lelkes és rendkívül szorgalmas csapatokkal.

Ki kell emelnünk a kiemelt bajnokságban (KSB) szereplő serdülő gárdát, amely az ország legkiválóbbjai közt vitézkedett. A nemesvámosiak előbb a KSB nyugati csoportjában a Győri ETO, a NEKA, valamint a Dunaújváros mögött a negyedik helyen zártak, így bejutottak a az 1-8. helyért zajló rájátszásba. Itt többek között a Debrecent, a Békéscsaba együtteseit is legyőzve a hetedik helyen fejezte be a pontvadászatot.

Mindeközben a serdülőkre is építő NB II-es junior alakulat megnyerte az észak-nyugati csoport bajnokságát és aranyérmet vehetett át.

Folytatnunk kell a sors az U13-as csapattal, amely az országos gyermekbajnokság I. osztályában ugyancsak a felsőházba jutott és ott csupán a Ferencváros, és a Szombathely tudta megelőzni, így remek teljesítménnyel bronzérmet szerzett.

Fotó: BDSE Nemesvámos

Az U11-es korcsoport pedig ugyancsak a gyermekbajnokságban, a Tóth László régió bajnokságában első helyen végzett.

Már a különböző korosztályos válogatottaknál is felfigyeltek a tehetséges nemesvámosi fiatalokra. Állandó tagja a serdülő nemzeti csapatnak Horák Hanna, Kajdon Blanka, valamint Rónai Diána. Kerettag volt már: Gál Dominika, Vida Csenge, Györkös Hanna, Mistina Fanni is.

Zentai Tibor, a BDSE Nemesvámos elnöke lapunk érdeklődésére elmondta, a céljuk, hogy a felnőtt csapat valamikor a közeljövőben a második vonalba jusson. A másodosztály elég vonzó lehetőség lenne a náluk edződő fiataloknak, hogy minél több rutint és tapasztalatot szerezzenek.

- Továbbra is kiemelt osztályban indítjuk a már ifjúsági korosztályú csapatunkat, és a serdülőket is. Ők a Veszprém Arénában játsszák majd a meccseiket, amely bizonyára nagy élmény lesz a lányoknak - fogalmazott az elnök.

Megtudtuk még, pályáznak új kézicsarnok építésére is. Csütörtökön a területi régészeti ellenőrzésével megkezdődtek a munkálatok. Ezer négyzetméteres, 400 néző befogadására alkalmas csarnokot szeretnének, amely a jelenleg is üzemelő, kisebb terem mellé épülne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!