Sport

2017.08.23. 13:00

Nemcsak egy nemzetközi futball torna - Két különdíjat is elhoztak a veszprémiek

VESZPRÉM Egyszerűen állíthatnánk annyit, hogy a Veszprémi Foci Centrum USE rangos utánpótlás tornát szervezett. Azonban a szülői munkaközösségnek köszönhetően az egyik, ha nem a legjobb, hangulatú program zajlott a sporttelepen.

B. Virág Rita

Tíz csapat részvételével rendezték meg az U10-es korosztály részére szervezett utánpótlás labdarúgó tornát a VFC USE Erdész utcai központjában.

A szülői munkaközösségnek azonban alaposan kitett magáért. A veszprémi anyukák sós és édes süteménnyel,szendvicsekkel, frissen főzött kávéval felszerelkezve érkeztek a helyszínre, sürögtek, forogtak a vendég csapatok körül, kínáltak, megetettek, itattak minden résztvevőt.

Mint megtudtuk, a klub első ízben vonta be a szervezésbe a szülőket, akik örömmel álltak a kihívás elé és vendéglátásból is természetesen jelesre vizsgáztak.

Fotó: Penovác Károly

Hogy a fociról is szót ejtsünk: két öt fős csoportot alakítottak ki a szervezők. Itt a körmérkőzések után az azonos helyezettek küzdöttek helyosztókon. VFC USE „A" csapata a Pápával, az Újpest labdarúgó akadémiájával, a székesfehérvári Főnix Gold, valamint a szlovák Komarno fiataljaival csapott össze. A VFC USE „B" csapata pedig a Siófokkal, a Kaposvárral, a Kelen SC-vel és a szlovák Slovan Duslo Sala gárdái ellen lépett pályára.

A tornát végül a BFC-Siófok nyerte, a Kelen SC, valamint az UTE előtt. A VFC USE „A" alakulata a negyedik, a „B" jelű együttes pedig az ötödik helyet érdemelte ki. A PELC Pápa a nyolcadik helyen végzett. A torna legjobb játékosának a VFC USE „A"-ból Beke Barnabást választották meg, míg a legjobb veszprémi játékosnak járó elismerés a „B" csapatból Vér Dávidé lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!