Sport

2017.08.23. 14:30

Szakosztályvezetőjükre emlékeztek a pápai teniszezők

PÁPA Az Elekthermax Vasas SE tenisz szakosztálya második alkalommal emlékezett meg egykori vezetőjéről, dr. Burcsi Elemérről, akit a mai napig a pápai versenytenisz egyik megalapítójának tartanak.

Haraszti Gábor

A Vasas Sporttelepén kora reggeltől négy pályán folyamatosan pattogott a labda, a bajnokságra sokan neveztek, hiszen közel húszan tisztelegtek a 2015-ben, 72 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt szakosztályvezető emléke előtt.

- Dr. Burcsi Elemér sajnálatos halálát követően a szakosztály úgy döntött, hagyományteremtő szándékkal versennyel szeretnénk szakosztályvezetőnk emléke előtt tisztelegni, emellett az alkalom jó lehetőséget kínált, hogy a városi és környékbeli teniszezők erőfelmérőt tartsanak - mondta el Tomor András, az egyesület szakosztályvezetője.

Remek mérkőzéseket hozott az emléktorna
Fotó: Haraszti Gábor

- Egyenes kiesési rendszerben, két nyert szettig tartottak a meccsek, ám mivel az OB III-as versenyzők mellett több hobbista és fiatal is nevezett, úgy döntöttünk, hogy vigaszágat is hirdetünk. Úgy gondolom, méltóképpen emlékeztünk meg dr. Burcsi Elemérről, aki az 1970-es években alapította meg az első pápai teniszcsapatot. Egy-két apróbb meglepetésen kívül az esélyesek jutottak a döntőbe, ahol kiemeltek jól teljesítettek, színvonalas mérkőzéseknek lehettünk szem-tanúi. A szakosztályvezető reményét fejezte ki, hogy a hagyomány jövőre sem szakad meg.

A verseny végeredménye: Főág: 1. Fábián Ákos, 2. ifj. Koch Róbert, 3. Miklós Gyula. Vigaszág: 1. Csékei Dániel, 2. Dudás Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!