Sport

2017.08.23. 17:41

Spartan race: mehet a vb-re Kíves Bendegúz

LITOVEL Jó formában van, a csehországi Litovelben rendezett spartan race extrém terepfutóversenyen is dobogóra állt, így kvalifikálta magát az idei világbajnokságra a SZoESE sportolója, Kívés Bendegúz.

Tóth Gábor

Kitűnő szezont fut Kívés Bendegúz, remekel a közép-európai régió Szlovákiában, Csehországban, Lengyelországban és Magyarországon rendezett spartan race versenyein. Április 8-án Krakkóban lett bronzérmes, május 13-án Nyitrán másodiként ért célba és legutóbb, augusztus 19-én Litovelben állhatott fel ismét a dobogó harmadik fokára a férfi elit mezőnyben.

Kívés Bendegúz a bronzérmesnek járó díjjal Fotó: SZoESE

Ezek az erő-próbák hat-nyolc kilométeres, 20 akadállyal nehezített sprint távú terepfutóversenyek voltak - ha valaki elhibáz egy akadályt, akkor 30 darab szabályos, négyütemű fekvőtámaszt kell csinálnia, ami körülbelül másfél perces időhátrányt jelent. Rendre hétezer versenyző állt rajthoz 200 fős futambeosztásokkal - így még gördülékeny a rendezés. Kívés Bendegúz Litovelben 34 perc 41 másodperc alatt teljesítette a távot, egyik akadálynál sem hibázott. A bronzérmes helyezés értékét növeli, hogy a szombathelyi sportoló a nyár elején vírusfertőzés miatt hosszabb pihenőre kényszerült, kemény edzések után nyerte vissza erejét és tért vissza a nemzetközi elitbe.

A SZoESE sportolója eredményeivel idén is kvalifikálta magát a spartan race sportág világbajnokságára - szeptember végén az Amerikai Egyesült Államok, Lake Tahoe városa ad otthont az erőpróbának. A rendezők biztosítják a meghívottaknak a teljes ellátást. Csak az útiköltség és a verseny négy napján túli kiadások terhelik meg a saját kasszát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!