Sport

2017.08.23. 19:20

Kézilabda: A vendég északiak egy lépéssel mindig a hazai csapat előtt jártak

A legutóbbi norvég bajnokság 4. helyén végző Byasen Trondheimet fogadta az Aba FKC. A vendégek 36-31-re győztek.

Horog László

Az első percben a jobb szélen elrobogó Lavkóval szemben szabálytalankodtak ziccerben, a hétméterest a sértett Pedersen kapusba lőtte. Nem sokkal később összejött a vezetés, Mendy lőtte át az északi falat, aztán a balszélső, Pelczéder volt eredményes, 2-0. Gjorgjijevska kísérletét gond nélkül hatástalanította Pedersen, a túloldalon Venn köszönt be a szélről. Zhilinskayte is feliratkozott a góllövők közé, a folytatásban őrizte 1-2 gólos előnyét a házigazda. A vendégek rendre egy gólra feljöttek, ám egyenlíteni nem tudtak, mert a következő akciót mindig sikerrel fejezték be a vendéglátók. Aztán mégis sikerült a szélső Jacobsen révén, pontatlanul játszottak a hazaiak, a vendégek Venn révén vezetést szereztek, sőt, Aardahl beállóból szerzett találatával két góllal elléptek, 4-6.

Olga Gorshenina (kékben) két gólt dobott a Byasen elleni felkészülési meccsen Fotó: Koppán Viktor

A hazai szakvezető, Deli Rita azonnal időt kért, és figyelmesebb játékra intett. Nem hatott, a norvégok újabb két góllal jelentkeztek, Temes talpról elengedett lövése végre utat talált a vendégek hálójába, 5-9. De az öröm nem tartott sokáig, a hazaiak által elszórt labdákkal a villámgyors vendégek azonnal indultak, akcióikat rendre góllal fejezték be, állandósult a Byasen előnye, sőt, tovább nőtt, negyedóra elteltével, 6-11-nél Deli ismét időt kért. Csereként előbb Mayer, majd Májer lépett pályára, a gyors léptű, egyenszőke vendéghölgyek domináltak és hizlalták a különbséget, a fehérváriak Temes hétmétereseivel próbálták tartani a lépést, állandósul a hatgólos differencia. Aardahl és Högdahl kintről bevette Mistina kapuját, a másik oldalon Pedersen kapus rendre kifogott a támadókon, 8-16. Támadásban Mayer, védekezésben Zhilinskayte bizonyíthatott, a vendégek úgy támadtak, hogy kapus helyett plusz mezőnyjátékost vetettek be, ami megbosszulta magát, Mendy még hibázott, ám Gjorgjijevska eredményes volt távolról. Robogtak a norvégok, lerohanásaik szinte mindig sikerültek, a félidőben a nem szívmelengető 10-20 állt az eredményjelző táblán.

Szünet után Mendy két góljával araszolt közelebb a vendéglátó, Temes is üzembiztosan értékesítette aktuális büntetőjét, ami ahhoz volt elegendő, hogy nyolc gólra zárkózzanak. Közben a vendégek is betaláltak, így nem tudtak közel férkőzni a hazaiak. Barjaktarovic nem találkozott labdával, ahogy az első játékrészben Mistina sem igazán, Deli a tinédzser Vajk Esztert küldte a kapu előterébe. Őrizte magabiztos előnyét a Byasen, más sebességben kézilabdáztak, mint a hazaiak. Főként Venn volt elemében, de a többiek sem tétlenkedtek, 30-19. Vajk bemutatott három védést, ezt tette a túloldalon a Pedersent váltó Lerstad is. Pelczéder hozta közelebb az Albát, nyolc találatra, Zhilinskayte pedig hatra, a zárás előtt öt perccel 27-33 volt az eredmény. A rendívül gyors kézilabdát játszó Byasen megérdemelten nyert, 31-36. A fehérváriak gólszerzői: Temes 7/6, Mendy 5, Zhilinskayte 5, Lavko 3, Gjorgjijevska 3, Gorshenina 2, Boldizsár 2, Pelczéder 2, Májer 1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!