Sport

2017.08.23. 19:28

Babati hajrában szerzett góljával nyert a ZTE FC Csákváron

CSÁKVÁR A labdarúgó NB II 5. fordulójában Csákváron lépett pályára a ZTE FC együttes és egy hosszú „átkot” tört meg. A két csapat egymás elleni mérkőzésein először nyert Csákváron, köszönhetően Babati Benjamin hajrában esett találatának.

Káldor András

Aqvital FC Csákvár–ZTE 1-2 (1-1)

Csákvár, 500 néző. Jv.: dr. Kovács G. (Király, Kis Z.)

Csákvár: Markek – Csonka, Tar Zs., Baranyai – Mészáros, Bokros – Oldal (Sejben, 80.), Daróczi (Papp M., 85.), Sándor Gy., Galambos (Molnár T., 63.)– Jelena. Vezetőedző: Szanyó Károly

ZTE FC: Szappanos – Szabó M., Koszó, Forgács, Bedi – Dubek – Fujsz, Végh (Ekker, 53.), Babati – Balázs (Kertész, 64.), Vernes. Vezetőedző: Zoran Spisljak.

Gólszerzők: Jelena (13.), illetve Balázs Zs. (31.), Babati (81.).

Sárga lap: Csonka (26.), Tar (58.), illetve Vernes (58.), Ekker (61.).

Kiállítva: Csonka (40.), illetve Vernes (59.).

A ZTE együttese a legutóbbi fordulóban megszerezte az első győzelmét a BFC Siófok ellen, így ők jobb hangulatban várhatták csákvári fellépésüket, mint vendéglátóik. Az eddig nyeretlen Csákvár vezetőedzője, Szanyó Károly egyáltalán nem várhatta az teljes lelki nyugalommal a találkozót, mivel több játékosa hiányzott a kezdő tizenegyből, és ez azért még egy erősebb gárdának is jelentős gondot okoz.

Mindenesetre az első ígéretes akciót a vendégek vezették, Balázs Zsolt előtt kínálkozott kecsegtető lehetőség, ám labdáját semlegesíteni tudta Tar Zsolt. A 13. percben aztán már a vezetést is megszerezte a Csákvár, Oldal Tibor bal oldali szögletét a bizonytalanul kimozduló Szappanos Pétert megelőzve Jelena Richárd fejelte a hálóba. 1-0. A folytatásban is lendületesen, jól játszott a hazai gárda, a 20. percben Oldal az alapvonalról középre adott, az érkező Galambos, aki két méterről visszalőtte a labdát a bal sarokra, Szappanosnak már esélye sem volt arra, hogy övé legyen a labda, ám az a gólvonalon álló Forgácsban akadt el.

A 31. percben már gólnak örülhettek a vendégek, Balázs Zsolt kapott egy hosszú, a lelátóról igencsak lesnek tűnő indítást , és a rutinos csatár ezzel begyalogolt a 16-osra, majd a kapu közepébe lőtt. 1-1. A 40. percben a találkozót meglehetősen „érdekes” felfogásban vezető Dr. Kovács Gergely második sárga lapja után kiállította a hazaiak védőjét, Csonka Bonifácot, aki Babatit húzta vissza az esetnél. Ennek ellenére a Csákvár nem állt be bekkelni, több veszélyes akciót vezettek, bár ezek nem okoztak különösebb riadalmat a fehér mezesek soraiban. Az 51. percben Dubek buktatta Oldalt a 16-osnál, Sándor Gy. szabadrúgására Baranyai Ádám robbant be, Marek Szabó a nyakánál fogva lerántotta őt, ám a játékvezető sípja ezúttal is néma maradt. Az 59. percben Vernest műesésért, második sárgával küldték zuhanyozni. A zalaiak főként Babati, és Dubek labdáival veszélyeztettek a folytatásban, támadásaik pedig a 81. percben góllá értek. Dubek bal oldali szögletét a középen berobbanó Babati Benjamin 5 méterről a léc alá lőtte. 1-2.

Az NB II, 5. fordulójának további eredményei: Szolnok-MTK 1-2, Budaörs-Kazincbarcika 6-2 , Budafok-Szeged 0-0, Vác-Sopron 1-1, Cegléd-ETO FC Győr 2-1, Nyíregyháza-Soroksár 1-1, Békéscsaba-Mosonmagyaróvár 2-0, Siófok-Kisvárda 1-2, Gyirmót-Dorog 3-2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!