Sport

2017.08.23. 19:20

Legyűrték a vetélytársakat - A hetedik helyen zárt a két fehérvári fiú

Bulgáriában lépett pályára a Divízió B-s Eb-n az U16-os kosaras válogatott. Az Albát ketten képviselték.

Horog László

Ahogy a nem sokkal korábban, Győrben rendezett ifjúsági fesztiválon, Szófiában is Balsay Ádám és Lukács Norbert lépett pályára a 16 éven aluli, nemzeti együttesben. A felkészülés során Nagy Zsombor is a keret tagja volt, de térdsérülése miatt már a Kisalföldön sem lépett pályára. A bulgáriai küldöttségben nem csak Balsay és Lukács képviselte Fehérvárt, csapatvezetőként Halm Rolland, technikai vezetőként Horváth Orsolya, másodedzőként Peresztegi Nagy Ákos tevékenykedett a csapatnál. A fiúk a 7. helyen fejezték be az erőpróbát. Az első meccsen 63-51-re verték a norvégokat, Balsay 2, Lukács 5 pontot szerzett. A csehektől 66-56-ra kaptak ki, Balsay és Lukács is 4 pontot jegyzett. Nagy-Britannia 85-54-re verte a mieinket, Balsay 3, Lukács 2 pontot dobott. Ukrajna 73-59-re győzte le fiataljainkat, Balsay 6, Lukács 4 pontot termelt. A helyosztók során a magyar együttes a 7. helyért vívott derbin volt érdekelt, hatalmas csatában, 63-60-ra legyűrték Csehországot, Lukács 3 pontot dobott, Balsay remekelt, 12 pontot tett a közösbe.

Balsay Ádám és Lukács Norbert pályára lépett az Eb-n Fotó: a szerző

- Gratulálok a csapatnak, nagyon jó érzés győzelemmel távozni egy ilyen sorozatról. Ezen a mérkőzésen koncentráltan, fegyelmezetten és motiváltan játszottunk - mondta Váradi Attila vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!