Sport

2017.08.24. 11:41

A tabella elején áll az FC Ajka - Fontos meccs előtt áll a csapat

AJKA - Két forduló után száz százalékos, makulátlan mutatóval, csak egy góllal gyengébb gólkülönbsége miatt áll második helyen a tabellán az FC Ajka. A listavezető az az Érdi VSE, amely szombaton látogat a bányászvárosiak otthonába.

B. Virág Rita

Az FC Ajka az előző fordulóban megyei rangadót játszott az újonc Pápai Perutz otthonában, ahol ugyan a mérkőzés elején hátrányba került, ám végül 2-1-re nyert és begyűjtötte a három pontot.

- Nem kezdtünk jól, azonban a korán bekapott gól után felébredtünk és úgy érzem, megérdemelt sikert arattunk - fogalmazott Rozmán László, az ajkaiak trénere.

A zöld-fehérek így hat ponttal jelenleg második helyen állnak a tabellán. Érdekes, hogy két fordulót követően az ajkaiakon kívül mindössze két gárda maradt hibátlan: az Érdi VSE, valamint az újonc THSE Szabadkikötő.

- Komoly célokat fogalmaztunk meg a bajnokság kezdetekor, azonban úgy vélem, még nagyon az elején járunk a pontvadászatnak. Az erőviszonyok az 5-6. fordulóra körvonalazódnak majd ki. Hogy már most ott vagyunk a tabella elején, az nagyon jó, de ezt nem teherként szeretnénk megélni. Most is csak a következő, Érd elleni találkozóra összpontosítunk - hangsúlyozta az FC Ajka szakmai vezetője.

Fotó: Perger Katalin

Rozmán László kitért rá, hogy az érdi csapat az előző bajnokság egyik meglepetés alakulata volt.

- Bár, ha azt vesszük, hogy jól összerakott, rutinos együttesről van szó, akkor már nem is olyan meglepő, hogy ilyen jól szerepeltek. Elmondhatjuk, hogy az Érd tavalyi is ragyogóan kezdte a pontvadászatot, ez lendületet adott a gárdának gyakorlatilag a szezon végéig. Az érdiek idei rajtja is rendkívül meggyőző, de azt hiszem, mi sem panaszkodhatunk. A célunk egyértelmű, hazai pályán a három pont megszerzése a feladat - húzta alá az edző.

Rozmán László kiemelte, szerencsés helyzetben van, sem eltiltás, sem sérülés nem nehezíti a csapat összeállítást.

- Kellemes gondjaim vannak, hiszen a teljes keret rendelkezésre áll, mindenki bizonyítani szeretne. Még nem döntöttem a kezdő sorról - nyilatkozott.

Az FC Ajka-Érdi VSE találkozó szombaton 17.30 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!