Sport

2017.08.23. 18:10

Négyezer sportoló vett részt a XXI. Cell Cup kézilabdatornán

VESZPRÉM A megyeszékhelyen rendezték a XXI. Cell-kupát, Közép-Európa második legnépesebb utánpótlás kézilabda-fesztiválját. A torna remek megyei eredményekkel zárult.

B. Virág Rita

Az idei viadalra 21 országból 78 klub és 141 csapat érkezett, vagyis közel négyezer sportoló kézilabdázott a hatnapos rendezvényen. Öt aranyat, egy ezüstöt és két bronz-érmet szereztek megyénk kézilabdázói a Cell-kupán.

Az M12 kategóriában a Gyévai István vezette Veszprémi KKFT szerezte meg az aranyérmet, miután a döntőben 12 góllal nyert a Sáros-pataki TC ellenében. A kategória legjobb játékosának a veszprémiek sportolóját, Burai Bencét választotta meg a szakértő zsűri.

Ugyanitt hatodik helyezést szerzett az Alsóörs alakulata.

A jó hangulatról - többek között - DJ Dominique gondoskodott

Az M14-es korosztályban összesen 22 alakulat nevezett. A legjobban az Éles Kézisuli C csapata teljesített, Kovács György edző gárdája a Pick Szegedet és a német Achalmot utasította maga mögé. Az Éles KISE B az ötödik lett, Alsóörs a tizedik helyen végzett.

A legjobb játékosnak járó különdíjat a győztes együttesből Fazekas Gergő érdemelte ki.

Az M16-os kategóriában is az Éles Kézisuli foglalhatta el a dobogó tetejét Pásztor István szakvezető irányításával. A Veszprémi KKFT korosztályos csapata a negyedik lett, a Várpalotai Bányász a tizedik a 24 együttest felvonultató mezőnyből. A legjobb játékosnak Szmetán Mátét (Veszprémi KKFT) választották meg.

Tizenhárman próbáltak szerencsét az M18-as korosztályban. Itt a Balatonfüredi KSE A gárdája negyedik lett.

A felnőtt férfi kategóriában körmérkőzéseket tartottak, mert mindössze négy alakulat jelentkezett. Az első helyet a Balatonfüredi KSE érdemelte ki, második helyen végzett a Várpalotai BSK, harmadikon a Veszprémi KKFT. A győztes balatoniakat Kárpáti Krisztián edző készítette fel.

Fotó: Ugray Adrián

A különdíj is Füredre került, Máthé Dominik teljesítményét ismerték el.

Egyetlen megyei csapat vett rész a lányok WU12-es versengésében. Az Ajkai Trampolin SE a hetedik helyet szerezte meg.

Nemesvámosi győzelemmel zárult viszont a WU14-es korosztály küzdelem sorozata. Gyetkóné Rajki Beáta edző tanítványai tajvani, román, Feröer-szigeteki ellen-feleit is legyőzve jutottak az
elődöntőbe, ahol a nagy hí-
rű Debreceni Sportcentrum Sportiskolát verték, majd a döntőben a Nemzeti Kézilabda Akadémia csapatát fektet-ték két vállra.

A legjobb játékos különdíját a győztes Bajnok DSE kézilabdása, Barzca Kira vehette át. Az FKC Várpalota a 15., Ajka a 16. helyet érte el. A WU16-os korcsoportban a KK Ajka nevezett a megyéből, amely a tizenharmadik helyet érte el. A WU18-asoknál nem volt Veszprém megyei induló.

A felnőtt hölgyeknél négyen csatároztak a minél jobb helyezésekért. Itt végül Székelyudvarhely csapata diadalmaskodott, a Veszprémi Pannon SE Erdélyi Tamás vezetésével a dobogó legalsó fokára állhatott fel.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!