Sport

2017.08.24. 18:30

Hűséges tekézőjükre emlékeztek a pápaiak

PÁPA Az Elekthermax Vasas teke szakosztálya az elmúlt évekhez képest idén rendhagyó módon rendezte meg az Elmax Vasas Kupát.

Haraszti Gábor

A csapat saját rendezésű bajnoksága ugyanis ebben az évben emlékverseny is volt egyben, a megmérettetéssel a Vasas egykori hűséges játékosára, Váradi Zoltánra emlékeztek, emellett természetesen a sportbaráti kapcsolatok ápolása, a versenyzési lehetőség biztosítása volt a cél.

Az Ajka Kristály csarnokában több kategóriában hirdettek győztest, az érdeklődés pedig akkora volt, hogy a verseny háromnapossá bővült - tudtuk meg Szabados Józseftől, a Vasas játékos-edzőjétől.

A képen Szabados József (balról), Váradi Zoltánné és Molnár János szervező - Fotó: Haraszti Gábor

- Mind az amatőr, mind a profi csapatok alaposan megdolgoztak az embert próbáló melegben, hogy minél jobb eredményt érjenek el. Szinte az ország minden pontjáról érkeztek résztvevők, sőt határon túli vendégek is tiszteletüket tették. Összesen 23 amatőr és 16 igazolt, négyfős csapat döntötte a babákat a három nap során, természetesen az együttesek mellett az egyéni eredményeket is külön díjaztuk. Váradi Zoltánnal kapcsolatban mindenképp meg szeretném említeni, hogy a klubhűség mintaképe volt, soha nem játszott másik csapatban, sportpályafutása kezdetétől 2004-ben bekövetkezett haláláig a Vasas sikeréért dolgozott. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a családtagok is elfogadták a meghívásunkat, és segédkeztek a jutalmak átadásában.

Az amatőr hölgyeknél Vaáry Csilla (Lovászpatona), a férfiaknál Bódai Gábor (Ugod) nyert. Az igazoltaknál Hudi Zsófia (Wiener Neustadt) és Pákai Zsolt (Szentgotthárd) diadalmaskodott. A férfiaknál az amatőr csapatok vetélkedésében a Padragi Bikák, az igazoltaknál Szentgotthárd I. végzett az élen, utóbbi alakulat ütötte a legtöbb fát - 2235-öt - így egy évig ők birtokolhatják a vándorserleget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!