Sport

2017.08.24. 19:54

Rémálom a Váli-völgyben: bizakodott a magyar futballtársadalom, de kiesett a Videoton FC is

FELCSÚT - A labdarúgó Európa-liga playoffkörében búcsúzott a további küzdelmektől a Videoton FC, miután négygólos vereséget szenvedett az FK Partizan Beogradtól.

Ferencz Balázs

Feszült várakozás. Harci láz izzik szurkolókban és játékosokban egyaránt. A Videoton FC drukkerei napok óta csak arról beszélnek, vajon el tudják-e kapni a Partizan Beogradot a felcsúti visszavágón. A többség bizakodó volt, hiszen a szerb fővárosban, az odavágón elért 0-0 jó kiindulási alapként szolgált, de azzal mindenki tisztában volt - s a Partizan-hívek ebbe kapaszkodtak -, hogy a gólnélküli döntetlen az első meccsen kétélű fegyver a hasonló párharcokban, hiszen a fekete-fehérek esetleges góljára már kettővel kell válaszolnia a Vidinek.

Marko Nikolics, a Partizant négy hónappal ezelőtt bajnoki címre és kupagyőzelemre vezető fehérvári vezetőedző éppen korábbi, saját építményének lerombolására készült. A Videoton vezetőedzője most új várat formál, s a falak erősítésének érdekében hangsúlyozta: nem szépen kell játszani a Partizan ellen, hanem nyerni kell!

Persze, a hétvégén a szerb bajnokságban, a Napredak Krusevac ellen is 0-0-s döntetlent játszó belgrádiak sem kamillázni érkeztek a Váli-völgybe. „Nagy taktikai harcra számítok, hiszen mindkét fél számára hatalmas a tét, szóval biztos nagyok lesznek az izgalmak.” - adott hangot várakozásainak a Partizan mestere, Miroszlav Djukics.

Már a csapatok bemelegíését végig szurkolták a piros pólóba öltözött Videoton-szurkolók, igazi futballhangulatot varázsolva a Pancho Arénába. A kezdőrúgást is hangorkán övezte, nem csoda, hiszen az Európa-liga csoportköre volt a derbi tétje.

Nyílt futballal próbálta meglepni a Vidi a Partizant, a 4. percben Scsepovics futtatta Suljicot, a szélső a tizenhatoson belül megtorpant, Lazovics felé gurított középre, az ő lábáról lecsorgott, a lendületből érkező Nego azonban 17 méterről lőtt, Vladimir Sztojkovics védett nagyot vetődve. Alig telt el két perc, amikor Suljic vesztette el a labdát a belgrádi térfél közepén, villámgyors kontrára indult a Partizan négy támadóval két védő ellen, Everton Tawamba elé passzolt, aki 19 méterről a kapu jobb oldalába lőtt. 0-1. Máris a Partizan állt továbbjutásra. A bekapott gól méginkább arra sarkallta a hazaiakt, hogy támadjanak. Scsepovics kapott labdát a jobb szélen, középre gurított az érkező Lazovics elé, aki jobbal egyből, mintegy 15 méterről alig helyezett a bal kapufa mellé. Még mindig nem telt el 10 perc, s már harmadik helyzetét dolgozta ki a Vidi: Suljic balról ívelt középre, Danko Lazovics fejesét fogta a bal sarok előtt Sztojkovics kapus. A 12.percben Tawamba a földön maradt a fehérvári tizenhatos előtt, ebből indult a Vidi akciója, melynek végén Henty centikkel lőtt 16 méterről a jobb kapufa mellé. A helyzet után a belgrádi játékosok zokon vették, hogy a fehérváriak nem álltak meg, az egyébként sem teljesen egészséges Henty térdét pedig újra kellett ragasztani. a vonal mellett. Továbbra is a Videoton irányított, egy jobb oldali bedobás után a bal szélről fellépő Stopira elé került a labda, aki takarásból kívánta meglepni a vendégek kapusát, de labdája jócskán elkerülte a kaput. A 24. percben szorult a belgrádi hurok. Djurdjevics tartotta a labdát a fehérváriak ötösénél, visszagurította azt, s a középen robogó Soumah a hálóba helyezett, 0-2. Az angol bíró sem volt a magyarokkal, Suljic lépett volna ki, Osztojics azonban utolsó emberként visszahúzta, de az angol sípmester csak sárgalapot adott a szerbnek. A szünet előtt eldőlt a párharc. A 35. percben Hadzic késett le egy átadásról, Jankovics indult meg a jobb oldalon, pontosan passzolt középre, Djurdjevics pedig estében lőtt a kapuba, 0-3. A félidő zárásaként Lazovics fejelt egy gyertyát a kapunak háttal, a ketrec tetején landolt a labda.

A szünetben cserélt Nikolics-mester, a lábát fájlaló Henty helyett Géresi érkezett, de a támadásokat nem tudta frissíteni, hiszen a 46. percben megfogyatkozott a Vidi, Juhász második sárga lapja után kapott pirosat. Így is adódott lehetőség a piros-kékek előtt: szép összjáték végén Nego adott középre Scsepovicshoz, aki estében csak belpiszkálni tudott, így Sztojkovics hárított. Persze az emberelőnyben futballozó Partizan is sertepertélt a kapu előtt, de komoly helyzetet nem alakított ki. Aztán a hajrában, a 87. percben a kegyelemdöfést is megadták a szerbek. Uros Djordjevics, a Partizan legértékesebb játékosa kapott egy remek labdát, majd egy igazítás után 12 méterről kilőtte a rövidsarkot, 0-4. Hiába küzdött, harcolt a Videoton, utolsó magyar csapatként búcsúzott a nemzetközi porondtól.

Videoton FC-FK Partizan Beograd 0-4 (0-3)

Felcsút, Pancho Aréna, 3485 néző. Vezette: Andre Marriner (Child, Hatzidakis) - angolok

Videoton FC: Kovácsik - Nego, Juhász, Fiola, Stopira - Suljic (Szabó B., 76.), Hadzic, Pátkai, Henty (Géresi, a szünetben) - Lazovics, Scsepovics (Maric, 61.). Vezetőedző: Marko Nikolics.

FK Partizan: Sztojkovics - Vulicsevics, Osztojics, Miletics I, Miletics II - Everton, Radin, Soumah (Ilics, 64.), Jankovics (Pantics, 77.) - Tawamba (Duricskovics, 70.), Djurdjevics. Vezetőedző: Miroszlav Djukics.

Gól: Tawamba (6.), Soumah (24.), Djurdjevics (35., 87.)

Sárga lap: Juhász (44., 46.), Lazovics (84.) illetve Osztojics (26.), Everton (80.) Kiállítva: Juhász (46.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!