Sport

2017.08.24. 19:45

Először hazai jégen a Volán - A Nyitra csapata látogat Fehérvárra

SZÉKESFEHÉRVÁR - A Visegrád Kupa harmadik fordulójában korcsolyázik jégre először saját csarnokában a Fehérvár AV19 SC.

Ferencz Balázs

Két mérkőzésen van túl a Fehérvár AV19 SC jégkorong csapata a nyáron életre hívott Visegrád Kupában. Előbb a szlovák Extraligás Poprádtól kapott ki a Tátrában 4-3-ra a Volán, majd kedden Érsekújváron szenvedett vereséget ugyanilyen arányban, azonban a Nové Zámky ellen kétgólos hátrányból fordítottak a fehérváriak, majd a hosszabbítás döntött a hazaiak javára. Benoit Laporte, a FAV19 SC trénere elégedetten értékelt.

 

- A csapat jelenleg tanulási fázisban van. Ha a játékot nézzük, úgy gondolom, sok pozitív dolgot fedezhettünk fel, azonban oda kell figyelnünk a kiállításokra, ilyen szintű csapatok ellen nem engedhetjük meg magunknak azt, hogy ennyit üljünk a büntetőpadon. Ennek ellenére a szeptember 8-i rajtig még sokat kell dolgoznunk, de úgy látom, az idei egy igazán sikerre éhes társaság és egyre jobban alakul a kémia - mondta Laporte. - Minden felkészülési mérkőzésünkre úgy megyünk ki, hogy nyerni szeretnénk, és fontosak is a szezonkezdet előtti sikerek, de a legfontosabb az, hogy az EBEL kezdetére álljunk készen. A játékosok folyamatosan fejlődnek és akarnak is fejlődni, és egy ilyen gárdával el is fogjuk érni a sikereket.

Ma 19 órakor végre bemutatkozik hazai közönsége előtt is a Volán. A HK Nyitra látogat az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokba, mely alakulat legutóbb 5-1-re verte a MAC Budapestet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!