Sport

2017.08.25. 15:55

Fellebbeznek a veszprémiek - Az újonc ellen megkezdheti a pontszerzést a VLS gárdája vasárnap

VESZPRÉM Két sikertelen mérkőzést követően hazai pályán próbálja megszerezni első pontjait a VLS Veszprém NB III-as labdarúgó-együttese az újonc és eddig hibátlan THSE Szabadkikötő ellen.

Bényi Kálmán

Megváltozott időpontban, augusztus 27-én, vasárnap 17.30 órai kezdettel tartják meg a bajnoki találkozót.

Az előző hétvégén küzdelmes, sok helyzettel tarkított meccsen szenvedett fájó vereséget (1-2) a VLS Veszprém.

- A helyzeteinket be kellett volna rúgni. Az első húsz perc a Videoton II-é volt, utána fokozatosan átvettük az irányítást. Az ellenfelünk első gólját hatalmas szabálytalanság előzte meg. Ezt a helyszínen készült videófelvétel is megerősíti. Csapatom tartását jól mutatja, hogy nem estünk össze, továbbra is mi voltunk a kezdeményezőbbek, s ennek meg is lett az eredménye, Gunther óriási lövésével egyenlítettünk. A hajrában mindent egy lapra tettünk fel, ám a fehérváriak egy kontra végén újra vezetéshez jutottak. Innen pedig már nem maradt időnk az egyenlítésre, pedig rászolgáltunk volna az egy pontra - összegzett Orbán Tamás, majd hozzátette: - Úgy gondolom, az edzőnek nemcsak az a dolga, hogy taktikai utasításokkal lássa el a csapatát, hanem hogy a ké-tes, durva szituációkban is kiálljon a sajátjai mellett - fogalmazott a tréner, akit a második félidő elején a játékvezető a nézők közé száműzött.

A rutinos Gunther Zsolt (piros-kék szerelésben) óriási lövésével egyenlített a VLS - Fotó: Zwicker Tamás

A kiállítás következményeként a trénert első körben hat mérkőzésre szóló eltiltással sújtották. A veszprémiek a túlzottan szigorú ítélet ellen fellebbeznek, s jövő héten mutatják be a mérkőzésről szóló videófelvételeket az MLSZ Fegyelmi Bizottságának.

Vasárnap az atlétikai verseny miatt megváltozott időpontban az eddig meglepetésre hibátlan újonc látogat a királynék városába.

- A THSE Szabadkikötő együttese főiskolásokból álló fiatal csapat. A keretét zömében olyan játékosok alkotják, akik akadémiákon nevelkedtek, de nem ragaszkodott hozzájuk egyesületük, s így hatalmas bizonyítási vággyal lépnek pályára mindenhol, mindeki ellen - hangsúlyozta Orbán Tamás.

A Szabadkikötő eddig két 2-1-es sikert könyvelhetett el, előbb a Csepel otthonában, majd hazai pályán az Andráshida ellenében.

- Mindenképpen nyerni szeretnénk. Úgy vélem, a csapatjátékunk az idén meggyőzőbb, mint az előző szezonban. Problémánk egyedül a helyzetek kihasználásával adódott. Viszont amennyiben sikerül ezen javítanunk, s a kapu előtt koncentráltabban teljesítünk, a lehetőségeinket gólra váltjuk, akkor végre mi is megkezdhetjük a pontszerzést - hangsúlyozta a szakmai vezető.

Az összecsapáson biztosan nem tud pályára lépni a Videoton II ellen bokasérülést szenvedett Polareczki Roland, de maródi még Hoós Patrik és Kocsis Gergő is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!