Sport

2017.08.25. 17:55

Véget ért az európai álom - A Videoton trénere szerint olykor 13 éves amatőrökként viselkedtek a játékosok

SZÉKESFEHÉRVÁR - Nem sikerült szépre a kupabúcsú. A Videoton FC hazai pályán szenvedett 4-0-s vereséget az FK Partizan Beogradtól, és nem jutott az Európa-liga csoportkörébe.

Ferencz Balázs

Marko Nikolics a szakember, ő az, aki bajnoki címet és szerb kupát nyert a Partizannal. Azzal a csapattal, melyet most is ismerhetett. Jó, persze, némileg átformálódott a belgrádi együttes a négy hónappal ezelőttihez képest, de gyökereiben nem változhatott meg a struktúra.

Azt is látni lehetett, hogy a mostani Partizannak egyértelműen jobban megy idegenben, mint hazai pályán. Lehet, nem volt szerencsés ennyire nyíltan rájuk rontani már a meccs elején... Gyorsan eldőlt, hogy a Videoton újabb csoportkörös álmát szétcincálják a fekete-fehérek, előbb Suljic Asmir, majd aztán a második gólnál a sorozatban ütemeket késő teljes csapat hibája eldöntötte a párharcot. A Patizan Beograd 4-0-ra nyert, s az Európa-liga csoportkörébe jutott.

- Gratulálok a Partizannak a győzelemhez. Jól indítottuk a meccset, de utána hatalmas hibákat követtünk el, a második félidő elején pedig a piros lap feltette a pontot az i-re - értékelt a találkozó után Marko Nikolics, a Videoton FC trénere. - Büszkék lehetünk az eddigi teljesítményünkre az Európa-liga selejtezőiben, de most az ellenfelünk jogosan lépett tovább. Nem húznám rá a védekezésre a kiesést, de tényleg katasztrofális hibákat követtünk el. A meccs elején támadtunk, támadtunk, de Sztojkovics jól védett. Azt többször elmondtam már korábban, hogy nem vagyunk abban a helyzetben, hogy ezen a szinten "ajándékokat" adjunk az ellenfeleknek, de sajnos most adtunk többet is. Mesterien kihasználta a Partizan a lehetőségeket, mi pedig néhány helyzetben úgy viselkedtünk, mint a 13 éves amatőr focisták. A meccs ugyanúgy indult, mint a belgrádi, az első öt percben veszélyes helyzeteket alakítottunk ki, de a 6. percben jött az első kapott gól, majd az idegesség. Voltak lehetőségeink az első vendégtalálat után is, de jöttek az ellentámadások és a már említett hibák, a végeredményt pedig látjuk.

A Partizan Beograd a Dinamo Kijev, a Young Boys és a Skenderbeu együtteseivel került egy csoportba az Európa-liga pénteki, monacói
sorsolását követően. - Fontos volt ez a siker a szurkolóinknak, a klubnak és nekünk is. Nehéz meccs volt, de a játékosaink mintha nem is érezték volna a tétet, és könnyeden futballoztak. A taktikánk remek volt, és jól is kontráztunk. Nyomás alatt tudtuk tartani az ellenfelet. A Videoton FC jó csapat, de a már említett kontráinkkal teljesen megfogtuk őket, és megérdemelten jutottunk a csoportkörbe - vélekedett a boldog edző, Miroszlav Djukics.

- Nagyon csalódottak vagyunk, arra készültünk, hogy bejutunk az El-csoportkörbe - mondta Stopira. - Bátran kezdtünk, az elején kimaradtak a lehetőségeink, aztán a 6. percben minden romba dőlt. Az idei nemzetközi meccseinken eddig mindig nagyon fegyelmezetten és szinte hiba nélkül futballoztunk, most azonban ellenfelünk kegyetlenül kihasználta mindegyik hibánkat. Nehéz egy ilyen meccs után bármit is mondani, mérhetetlenül csalódottak vagyunk. Nincs sok időnk a szomorkodásra, hiszen vasárnap már a Ferencváros ellen lépünk pályára.

Normál esetben a Ferencváros elleni rangadó jelentené a hét eseményét, azonban a Videoton FC Európa-liga-búcsúja sötét árnyékot vet a hétvégi bajnokira. Pedig muszáj túllendülniük a kudarcon Pátkai Mátééknak, mert nem maradt más vigaszuk a fehérváriaknak, minthogy elsőségre törjenek az NB I-ben. Vasárnap 19.30 órakor Felcsúton, a Ferencváros ellen vigasztalódhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!