Sport

2017.08.25. 18:50

Vasárnap itthon folytatná jó sorozatát a ZTE FC

ZALAEGERSZEG A legegyszerűbben fogalmazva a ZTE FC sikereiért szurkolók egy kívánsággal fejezhetnék ki azt, amit a legjobban szeretnének: Folytassa, ZTE FC! . Ami egyben azt jelentené, hogy vasárnap 19 órától a ZTE Arénában a Cegléd ellen is begyűjtené a három pontot az egerszegi csapat. Mert ez a cél.

Kerkai Attila

A ZTE FC a Siófok és a szerdai Csákvár elleni győzelmével sokat javított helyzetén és persze megítélésén, nem mintha bárki is kételkedett volna abban, hogy Zoran Spisljak együttesének ne lenne helye az NB II legjobb csapatai között. Egyelőre még van lemaradás, de elkezdte a felzárkózást a ZTE FC, s nagyon sokat jelentene ebben egy újabb győzelem.

Ám előbb csapata legutóbbi sikeréről kérdeztük Zoran Spisljakot, azaz miként értékelte ezt a szakvezető.

Babati Benjamin (fehérben) jó formában van, s reméli is, hogy mindez és a csapat lendülete még tovább tart Fotó: Katona Tibor

- Nagyon fontos három pontot szereztünk a 2-1-es csákvári sikerünkkel - állapította meg. - Az elején nehezebben indultunk be, adtunk az ellenfélnek pár lehetőséget. Utána már a csapat stabilabb teljesítményt nyújtott, a bekapott gólra jött a válasz és a hajrában a második találatunk a győzelmet jelentette. Az együttes folyamatosan fejlődik, napról napra többet mutat meg magából, de korábban is hangsúlyoztuk, hogy ez egy folyamat lesz. Idő kell, amíg teljesen kiforrja magát, s a játékosok is egyre jobban alkalmazkodnak hozzá.

A vasárnapi ellenfél a Ceglédi VSE lesz, amely jelenleg 9 ponttal rendelkezik, azaz kettővel előzi meg a ZTE FC-t. S ha már a folyamatoknál tartottunk. A CVSE az első két elveszített bajnokija óta három győzelmet könyvelt el.

- Egy felkészült csapatról van szó, és három győztes mérkőzés után érkeznek Egerszegre - tért rá a vasárnapi vendégre Zoran Spisljak, hiszen a várható esélyekről is megkérdeztük. - Nagyon oda kell tehát figyelnünk, a saját dolgainkkal kell foglalkozni, ez a lényeg. Uralni kell a játékot, hiszen ha ez megvan, akkor mindenkinek könnyebb a dolga. Amit tapasztalok, hogy inkább a zárt futballt játsszák ebben az osztályban a csapatok, ezért fontos lesz, hogy az adódó lehetőségeinkből lehetőleg minél előbb betaláljunk. Ebben az esetben az ellenfeleknek is bátrabban kell már játszaniuk, s fel kell adniuk a viszonylagos biztonságot.

A ZTE FC csapatából hiányozni fog a Csákváron második sárga lapja miatt kiállított Vernes Richárd, aki egymeccses eltiltást kapott. A felvételek alapján lehet, hogy nem érdemelte meg az egyik sárga lapot, de ugyebár, a játékvezető dönt... A többiek egészségesek (kivéve a korábbi sérültek és műtöttek), ami biztató. Babati Benjamin például remek formában futballozik, a legutóbbi két találkozón is gólt szerzett. Ugyanígy Tomas Dubek, Bedi Bence és Balázs Zsolt is egyre többet mutat meg a saját játékából.

- Kemény meccs lesz, ez nem vitás, hiszen a Cegléd nem gyenge csapat - állapította meg Babati Benjamin, amikor őt is megkérdeztük. - Nekünk idehaza viszont kötelező a győzelem. Ígérni nem ígérek semmit, de szeretnék még sok gólt lőni a bajnokságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!