Sport

2017.08.25. 18:30

Jöhet a negyeddöntő! - A magyar vízilabdások simán verték Új-Zélandot

TAJVAN Új-Zéland válogatottját simán verte utolsó csoportmeccsén a magyar női vízilabda-válogatott. Folytatás a negyeddöntőben.

DH-információ

Magyarország - Új-Zéland 15-4 (6-0, 2-0, 4-2, 3-2)

Gólszerzők: Szilágyi D. 6, Gurisatti 4, Meczinger K. 2, Máté, Leimeter, Garda, ill. Tobin 3, Ferigo.

A második félidőre beálló dunaújvárosi Kiss Alexandra is ötven százalék felett védett, s öt lövést is hárított a pénteki mérkőzésen Fotó: Ady Géza

A vízilabda-szövetség tájékoztatója szerint: a papírformának megfelelően alakult a Magyarország-Új-Zéland mérkőzés, a mieink könnyedén hozták a kötelező győzelmet az Universiade csoportkörének utolsó napján. A magyar válogatott az első félidőben gólt sem kapott, így Bolonyai Flóra százszázalékos védési hatékonysággal zárta a meccset, igaz, ehhez mindössze egy lövést kellett hárítania, mivel előtte a védelem is remekül zárt. Támadásban pedig alaposan megszórták magukat a budapesti világbajnokságon szereplők, a tizenöt magyar gólból tízet vállalt a Szilágyi Dorottya, Gurisatti Gréta páros, rajtuk kívül további négy mezőnyjátékosunk talált be. A válogatott tizenhét labdát szerzett a meccsen és a második félidőre beálló Kiss Alexandra is ötven százalék felett védett, s öt lövést is hárított.

A találkozó után akadt még egy kis extra feladata a csapatnak, hogy kiszurkolja az oroszok sikerét Japán ellen, mivel így a magyar válogatott csoportmásodik lett, ellenkező esetben pedig a negyedik helyen végzett volna. Oroszország végül 18-14-re nyert, meglett a második hely, a folytatásban jöhet a negyeddöntő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!