Sport

2017.08.25. 19:53

Izgalmakat ígérő tóparti rangadó

MEGYEI KÖRKÉP Két fordulót követően még négy alakulat hibátlan az MTD Hungária labdarúgó megyei I. osztályban. Vajon a Tihany, a Balatonfüred, a Devecser és a Sümeg is képes megőrizni makulátlan mérlegét a harmadik körben?

Bényi Kálmán

Peremarton SCB-Ajka Kristály: Az újonc peremartoniaknak, még nem sikerült felvenniük a magasabb osztály ritmusát. Két forduló elteltével, nulla ponttal, és 1:6-os gólaránnyal szerénykednek a táblázat végén. Legutóbb a FAK vendégeként szenvedtek 2:0-s vereséget. A hétvégi Ajka Kristály elleni derbinek sem ők az esélyesei.

Balatonfüred-Várpalotai BSK: A bajnokesélyes Balaton-partiak hazai pályán nem engedhetik meg maguknak, azt a luxust, hogy pontot veszítsenek. Ezzel Beszédes Sándor tanítványai is tisztában vannak, és mindent el fognak követni, hogy továbbra is megőrizzék makulátlan mérlegüket. A várpalotai csapat az új idényben eddig felemás formát mutat, egy győzelemmel, és egy vereséggel a középmezőnyben tanyázik. Nagy valószínűséggel a bányászvárosiak nem a Füred ellen fogják tovább gyarapítani pontjaik számát.

Úrkút SK-Csetény SE: Az úrkútiak nem úgy kezdték az idényt, ahogyan azt előzetesen eltervezték. Az első játéknapon, hazai pályán fájó pofonba szaladtak bele a Kristály ellen (1:4). A múlt héten, azonban már javítani tudtak, és Várpalotán megszerezték első győzelmüket (0:2). A teljesen átalakult vendégek két vereséggel a hátuk mögött érkeznek Úrkútra. A két társaság formáját elnézve a vendéglátók számítanak a találkozó esélyeseinek.

Balatonalmádi-Tihany: A tóparti települések rangadóján a papírforma az eddig százszázalékos tihanyiak sikerét vetíti előre. A javuló tendenciát mutató Almádi hazai környezetben nem adja olcsón a bőrét, Sárdiéknak meg kell izzadniuk a három pontért.

Ugod SE-Gyulafirátót SE: Az egypontos házigazdák a Tihanyban elszenvedett vereség (3:0), míg a rátótiak gólgazdag döntetlen után (Zirc-Dudar ellen 3:3) érkeznek a meccsbe. A hazai pálya előnye az Ugod, az eddig megszerzett négy bajnoki pont a Gyulafirátót felé billenti a képzeletbeli mérleg nyelvét. Mindent egybevetve a döntetlen reális lehet.

FC Zirc-Dudar-Devecser SE: A vendéglátók kapták a legtöbb gólt (szám szerint hetet) az elmúlt két fordulóban. A zirci védelem tehát eddig nem állt a helyzet magaslatán, most kíváncsian várjuk, hogy mire jutnak a bakonyi védők a bajnokságban legtöbb (hét) találatot elkönyvelő támadósor ellen. A hatpontos vendégek tűnnek az esélyesebbnek, a mindösszesen egy döntetlennel rendelkező hazaiakkal szemben.

Községi SE Magyarpolány-Fűzfői AK: Két hasonló képességű alakulat randevúzik majd egymással a polányi zöld gyepen. A találkozó végső kimenetelét a csapatok pillanatnyi formája dönti el. Igazi háromesélyes derbire van kilátás.

Sümeg VSE-Péti MTE: A szenzációsan rajtoló (két mérkőzésen két győzelem) újonc vendéglátóknak minden esélyük megvan a teljes vérfrissítésen átesett pétfürdőiekkel szemben, hogy tovább szilárdítsák helyüket a megyei I. osztályú pontvadászat élmezőnyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!