Sport

2017.08.25. 19:45

Két vereség a nyitónapon - A Népligetben játszik az Alba FKC

BUDAPEST - A Fradi nemzetközi tornáján lép pályára az Alba FKC, a női kézilabdázók kikaptak a Ljubljanától és a Siófoktól.

Horog László

A hivatalos szezonnyitón, szerdán este a Byasen Trondheim tréfálta meg a fehérváriakat, a norvégok 36-31-re győztek a Verseci úton. Pénteken délelőtt már a fővárosban, a Népligetben volt jelenése az FKC-nak, az Elek Gyula Kupán. Az első ellenfél a Krim Ljubljana volt, a szlovénok elleni összecsapáson az első három helyzet kimaradt, majd gyorsindítás után Mavsar volt eredményes. Gorshenina és Temes révén fordított az Alba, peregtek a percek, Barjaktarovic bravúrjaival őrizték a szolid előnyt a kék-fehérek. A szlovénok ott voltak a nyomukban, de Barjaktarovic továbbra is magabiztos volt, Temes pedig üzembiztosan értékesítette a meg-ítélt hétmétereseket. A félidő vége előtt egyenlített a Krim Ljubljana, a szünetben 16-16 állt az eredményjelzőn. A folytatásban is vezetett az FKC, majd fordított a Krim, de Gorshenina látványos góljával ismét Deli Rita tanítványainál volt az előny. Aneta Benko szélről lőtt góljaival a hajrára fordulva meglépett a rivális (25-28), a későbbiekben arra ügyeltek, hogy ne jöjjenek túl közel a koronázóvárosiak. A délnyugati szomszéd kirakatcsapata két góllal nyert, Alba-Ljubljana 32-34.

A délutáni órákban a hazai szomszédvár Siófok volt az ellenfél, ez a derbi is ugyan-olyan jól kezdődött, mint a délelőtti, a székesfehérváriak domináltak, tíz percnyi játék után 5-3-ra vezettek Temesék.

A későbbiekben sem volt gond, maradt a kétgólos differencia, majd háromra nőtt, időt is kért Lars Rasmussen, a balatoniak dán trénere. Ez sem segített, újabb albás találatok következtek. Bár a szorgalmas Perianu kétszer volt eredményes, a koronázóvárosiak két, orosz légiósa, Gorshenina és Zhilinskayte is beköszönt, az első félidő remek fehérvári játékkal és 14-11-es vezetéssel zárult, ami joggal adott okot optimizmusra.

A második félidő elején megállt a gépezet, nem sikerült gólt lőni, ellenben a déli partiak Nze-Minko vezetésével egyre magabiztosabbak lettek, akcióikat rendre góllal zárták. Feljöttek egy gólra, aztán fordítottak, hat gólt szereztek zsinórban, az FKC Temes büntetőjével jött közelebb, 15-17. A kapusok nem találkoztak labdával, ez sem segített a felzárkózásban, a siófokiak magabiztosan fejezték be akcióikat. Ahogy múltak a percek, úgy léptek el egyre jobban, Deli Rita a végjátékban lehetőséget adott a fiataloknak. A Siófok magabiztosan nyert a jól kezdő, de a második félidőre elfáradó - a Siófok KC délelőtt nem volt érdekelt - fehérváriak ellen, 20-31. Kár, hogy a pénteki derbik nem harminc percig tartottak, hanem hatvanig. Az FKC szombaton 15-kor lép pályára a keresztjátékban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!