Sport

2017.08.25. 19:45

Kiélezett csata volt - Szétlövéssel nyert a HK Nitra a szezon hazai nyitányán

SZÉKESFEHÉRVÁR - A nyáron életre hívott Visegrád Kupában, no és a 2017-18-as szezon nyitányát megelőzően először játszott itthon a Fehérvár AV19 SC.

Ferencz Balázs

Harminc fokos meleg telepedett az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok tetőszerkezetére, amikor először korcsolyázott jégre hazai pályán az újjáalakult Fehérvár AV19 SC jégkorong csapata. A hokiszezonhoz nem igazán illő klíma korántsem tántorította el a hokibarátokat, akik már alaposan ki lehettek éhezve egy kis csatára, mintegy 1500 néző öltött kék-fehér mezt, akasztott sálat a nyakába. Pedig csak egy felkészülési meccsen szállt harcba Volán, igaz téttel bíró előszezon-derbin.

 

A Visegrád Kupa harmadik fordulójában a szlovák Extraliga ezüstérmese, a HK Nitra vendégeskedett Fehérváron. Benoit Laporte alakulata azonnal nekiesett a nyitrai egyletnek, de gólt nem sikerült berámolniuk az EBEL-rajton majd a Vienna Capitalst fogadó fehérváriaknak. Pedig emberfórban is hokizhattak a hazaiak, a szlovák portás, Foltán állta sarat a ketrec előtt. A fehérvári fölényt egy kettős emberhátrány törte meg a játékrész derekán, s rezdült a háló is. A 2015-16-os szezonban hét EBEL-meccs erejéig a Volánban is szereplő Judd Blackwater talált korábbi kenyéradója kapujába, Stumpf szolgálta ki a csatárt, 0-1. A gól kissé megfogta a Fehérvárt, a harmad utolsó négy percében azonban megint felpörögtek Gilberték, de képtelenek voltak betalálni. A középső harmad igazán paprikás csatát hozott.

Nagy lendülettel robogtak a csapatok, s miután a fehérvári kék-fehéreket sorozatban három alkalommal sújtották kétperces büntetéssel a bírók, míg a vendégeket egyszer sem, a Volán játékosai egyre agresszívebben próbáltak korongot szerezni a szlovákoktól. Főként a két finn bekk, Outilla és Jyrkkio gyötörték a Nitra támadóit. A záró periódus elején Latendresse kacérkodott az egyenlítéssel, Gilbert-tel ketten mentek kapura, a Villachtól érkezett csatár azonban nem passzolt, s mindkét lövését is védte Foltán. Fölényben hokizott a Fehérvár AV19, de minden korong lecsorgott a vendégek kapusáról. Négy és fél perccel a vége előtt Erdély és Luttinen bolondították meg a Nitra védelmét, de ekkor is csak Foltán volt a végállomás. Aztán az 58. percben Luttinen lehetetlen szögből megtalálta a rést, 1-1. A hosszabbítás hazai helyzeteket hozott, de a szétlövés döntött, mégpedig a HK Nitra javára, 1-2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!