Sport

2017.08.25. 20:05

Egerszegi és kanizsai győzelmek a speciális dobószámok világbajnokságán

ZALAEGERSZEG Tatán, az olimpiai edzőtáborban rendezték meg a speciális dobószámok idei világbajnokságát, melyen az egerszegi és a kanizsai indulók is érmekkel „terhelten” érkeztek haza.

Kerkai Attila

A Zalaszám-ZAC veterán szekciójának tagjai közül Bognár Szabolcs az M45-ös korosztályban világbajnoki címet nyert nyeleslabda-vetésben, ógörög diszkoszvetésben, valamint golyólökő ötpróbában. Összetettben a legjobb nyeleslabda-hajítónak járó trófeát is kiérdemelte 54,83 méteres eredményével.

A kanizsai Wittmann Gábor és Kolmann Klára szintén kitettek magukért

Ugyancsak részt vett a viadalon Balázs Erik, aki három ezüst- és nyolc bronzéremmel büszkélkedhetett. Nem hiányoztak a tatai viadalról a Nagykanizsai AK tagjai sem és ők is kivették a részüket az éremosztásnál. Kollmann Klára a W55-ös korcsoportban négy aranyérmet gyűjtött be (súly magasbadobás, ultra-súlyvetés, igmándi diszkoszvetés, shotorama), négy ezüstöt (igmándi kalapácsvetés, speerorama, amerikai nehéz-kalapácsvetés, ultranehéz kőlökés) és egy bronzot (antik diszkoszvetés).

Balról Bognár Szabolcs, aki még egy abszolút elsőséget is begyűjtött és Balázs Erik, érmeikkel a nyakukban

A kanizsaiak másik versenyzője, Wittmann Gábor M35-ös korosztályban 5 ezüstöt (súly magasbadobás, shotorama, igmándi kalapácsvetés, shockorama, speerorama) és 4 bronzot szerzett (antik diszkoszvetés, egykezes láncos súlyvetés, igmándi diszkoszvetés, gránáthajítás).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!