Sport

2017.08.25. 19:45

A listavezetőhöz utazik a csákvári gárda

CSÁKVÁR - Az Aqvital FC Csákvár a Merkantil Bank Liga NB II 6. fordulójában a Kisvárda Master Good vendége lesz vasárnap 17.30 órakor.

Káldor András

Hosszú utazás, 286 kilométer vár a csákvári labdarúgókra a hétvégén. Egy biztos, hogy nincs irigylésre méltó helyzetben Szanyó Károly, a csákváriak vezetőedzője, mivel csapata ezer sebből vérzik, ráadásul a tabella utolsó helyére estek vissza a hétközi fordulóban a ZTE-től elszenvedett hazai vereség (1-2) után.

 

- Amíg kihagyjuk a helyzeteinket, szenvedünk a bajnokságban - utalt az újabb vereség okára Szanyó. - Ezúttal a vezetésünk után lezárhattuk volna a mérkőzést.

Kétségtelen, hogy a gárda az NB II egyik legfiatalabb átlagéletkorú együttese, amelyről elmondható, hogy valamennyi eddigi mérkőzésén partiban volt ellenfeleivel, de a higgadtság, a rutin egyelőre hiányzik játékukból. Az sem megvetendő, hogy a legtöbb csapattal ellentétben, ahol "muszájból" játszanak a fiatalok, addig a sárga-kékeknél a ZTE ellen négyen is - Daróczi Zoltán, Bokros Szilárd, Jelena Richárd, Csonka Bonifác- kezdőként fociztak.

Szóval nem ígérkezik fáklyás menetnek a kisvárdai kirándulás, mivel a jelenlegi listavezető - amely alig maradt le a tavalyi idény végén az NB I-ről - szerdán Siófokon nyert 2-1-re, emellett pedig ezidáig ők lőtték a legtöbb gólt (12) a pontvadászatban. Tavaly kétszer találkoztak a felek, ősszel Csákváron nem született gól, míg Várdán Talabér Attila góljával győztek 1-0-ra a vendéglátók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!