Sport

2017.08.25. 18:40

Hajdu Jonatán mindkét számában a döntőben! Szurkoljunk neki együtt!

Két hét végi döntőben is ott lesz majd a Dunaferr SE kenusa, Hajdu Jonatán a racicei kajak-kenu világbajnokságon, akiért szombaton és vasárnap is szoríthatunk.

Szabó Szabolcs

Hajdu Jonatán csütörtökön egyéni számában, C-1 200 méteren, előfutamát megnyerve került a döntőbe, pénteken pedig párosban, szintén kétszáz méteren kvalifikálta magát a vasárnapi fináléba társával, az újpesti Fekete Ádámmal. A sportolót a páros futama után értük el telefonon.

Mindként számában sikerült bejutni a világbajnoki fináléba. Melyik küldetés volt a nehezebb?

- A párost éreztem húzósabbnak. Egyéniben, a második futamban sikerült egy igazán jó pályát mennem, sajnos ez nem annyira jött össze párosban. A társammal, Fekete Ádámmal nem régóta evezünk együtt, így nagyon kell figyelnünk egymásra. Nem sikerült kihoznunk magunkból a maximumot, ám most ez is elégnek bizonyult a döntőhöz, ám a folytatásban ennél sokkal jobban kell majd teljesítenünk.

MTI Fotó: Kovács Tamás

A feladat mondhatni adott: két döntő, két éremesély. Mit vár magától a hét végi futamokon?

- A világbajnokság a szezon legfontosabb versenye, az ellenfelek nagyon erősek, felkészültek, mindenki a 100 százalékot akarja nyújtani. Én is! Hogy ez mire is lesz elég, az még kérdéses. Két sprint számban indulok, kétszáz méteren, itt gyakorlatilag bármi megtörténhet, szóval hibázni nem lehet. Természetesen jó lenne éremmel hazatérni, mint a legutóbbi kontinensbajnokságról, Most még arra koncentrálok leginkább, hogy jó, kiegyensúlyozott állapotba legyek a hét végi versenyekre. Sem feszült, sem nyugodt nem vagyok, az ilyenkor szükséges kellő izgalom megvan bennem, de ez kell is a versenyek előtt. Összességében bízom a jó szereplésben - fogalmazott lapunknak a fiatal kenus.

A C-1 200 méter döntője ma délelőtt fél tizenkettőkor kezdődik, párosban pedig vasárnap 11 óra 9 perckor indítják majd a futamot a csehországi Racice városában zajló Felnőtt Gyorsasági és Parakenu Világbajnokságon

Szombaton délelőtt tehát már döntőket rendeznek a vb-n, az M4 Sport ezeket élőben közvetíti. A fináléban nyolc futamban lesz magyar hajó, csak női és K-1 500 és férfi C-1 1000 méteren nem lehet majd magyar versenyzőért szorítani. Emellett ma további öt magyar hajóért lehet majd szorítani a középfutamok során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!