Sport

2017.08.26. 18:19

Először kapott ki az FC Ajka

Ajka – A vendégek nyerték a hibátlanok csatáját a labdarúgó NB III nyugati csoportjának szombati derbijén

Horváth Gábor

FC Ajka-Érdi VSE 1:2 (1:2)

Ajka, 300 néző. V.: Horváth T. FC Ajka: Pokorni – Köles, Kovács, Graszl, Csemer – Pavlitzky (Pákai, 81.), Horváth Péter, Nagy E. - Vallejos (Krebsz, 72.), Nagy K., Major (Horváth Patrik, 46.). Edző: Rozmán László. Érdi VSE: Kertész – Kárász, Koós, Pallagi, Kelemen (Ország, 82.), Németh (Ebedli, 93.), Csiszár, Pintér, Pál, Melczer (Hegedűs, 85.), Bozsoki. Edző: Limperger Zsolt.

A szezon harmadik fordulójában két hibátlan csapat csapott össze az NB III nyugati csoportjának rangadóján.

A hazaiak azonnal támadólag léptek fel, Nagy Krisztián kétszer is komoly helyzetbe került, Kertész kapus azonban mindkét alkalommal bravúrral védett.

Folytatódtak az ajkai rohamok, s a fölény hamar góllá érett.

A 14. percben hazai szögletet követően Graszl juttatta a kapuba a játékszert, 1:0.

Sajnos az érdieknek nem kellett sok idő a válaszhoz. A 16. percben Pál előzött meg mindenkit, egy nagy bedobás után fejelt a hálóba, 1:1.

Az első fél óra végén Major fordult le védőjéről és talált a kapuba, ám a gólt váratlanul érvénytelenítette a játékvezető.

A szünet előtt megszerezték a vezetést a vendégek. A 44. percben a határozatlan védők között Németh tüzelt 17 méterről, lövése a bal felsőben kötött ki, 1:2. Major sérülése miatt ekkor tíz emberrel játszottak az ajkaiak.

Peches volt az FC Ajka, amely az első félidőben gólokkal vezethetett volna, ehelyett a szünetet követően szaladnia kellett az eredmény után.

A második játékrész kiegyenlítettebb játékot hozott. A masszív Érd nem engedte kibontakozni az Ajkát, amely így nem tudott nagy lehetőségeket kialakítani. A veszélyesen kontrázó vendégek sikeresen őrizték előnyüket és három ponttal távoztak.

Az egy évvel korábbi meccs forgatókönyve alapján játszódott le a mérkőzés. Az ajkaiak számolatlanul hagyták ki a gólhelyzeteiket az első félidőben, a vendégek sokkal kevesebb támadásból találtak be kétszer.

Rozmán László: - Nagyon jó játékkal kezdtünk, számtalan gólhelyzetet dolgoztunk ki. A vezetés megszerzése után két védelmi kihagyásunk megpecsételte a sorsunkat egy döntetlen szagú mérkőzésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!