Bulvár

2017.08.25. 12:40

Két keréken a mindennapokban: ByeAlex hoverboarddal jár

BUDAPEST A két kerék még érthető, de mi is az a hoverboard? És miért használja azt az Eurovíziós Dalfesztiválról híressé vált énekes, ByeAlex?

Szanyi-Nagy Judit

Az amerikai filmekből leginkább ismert segway Magyarországra is betört. Ez lényegében egy olyan kétkerekű, elektromos meghajtású eszköz, amely az önegyensúlyozásra épít - mindezt egy középen felállított kapaszkodóval. A kialakítása hasonló a rolleréhez, csak itt a két kerék egymás mellett (és nem egymás mögött) található. Még újabb kiadása ennek a hoverboard, amely a segwayhez hasonló kialakítású - annyiban tér csak el attól, hogy nincsen a támaszt jelentő „bot" az eszköz közepén.

Az első néhány alkalmon ByeAlex is védőfelszereléssel, sisakkal közlekedett, és életében először tapasztalta azt, hogy mindenki rosszindulat nélkül, érdeklődve nézte őt Fotó: Szanyi-Nagy Judit

Az ismert énekes, ByeAlex már nagyjából két éve tulajdonosa egy ilyen hoverboardnak. Eredetileg nem azért vette meg, hogy megkönnyítse vele a mindennapjait, hanem, mert nagyon megtetszett neki. - Ha gyorsabban el szeretnék jutni A pontból B pontba, ahhoz nagyszerű ez az eszköz, hiszen kiváltja a sétát. De fontos tudni azt is, hogy balesetveszélyes, hiszen jó egyensúlyérzék kell hozzá - mondja. Pár nap után már stabilan tudott állni a boardon, de az ismerősi körében változóak voltak a tapasztalatok: a barátnője szintén csakhamar ügyesen mozgott az eszközzel, míg néhány ismerőse inkább feladta a próbálkozást. - Ahogy tapasztaltam, valójában nem az számít, hogy egyfajta alapként tudsz-e például biciklizni, hanem az, mennyire vagy bátor. Sokan ugyanis félnek az eleséstől, ezért nem megy nekik a használat, és ezért félnek padkára menni vagy ugratni vele - magyarázza.

Bár kezdetben még sokan megbámulták, ma már megszokottabb látványt nyújt. Mégsem gondolja, hogy a hoverboard elterjed hazánkban, elsősorban azért, mert balesetveszélyes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!