Hírek

2017.08.27. 11:22

Savaria Karnevál - Rengetegen mutatkoztak be a Civil Korzón

SZOMBATHELY - Ahogy minden évben, most is a civil szervezetek birodalma volt a Savaria tér és a Borostyánkő áruház környéke. A Civil korzón sokan megfordultak: megismerték, mivel foglalkoznak a megyeszékhelyen és környékén működő egyesületek, nonprofit szervezetek.

Vadas Krisztina

Kibővült a nagykorúvá vált Savaria Történelmi Karneválon a Civil Korzó is. Szombathely és környékének számos szervezete, egyesülete mutatkozott be, ismertette tevékenységét a karneválozókkal. Akárcsak a többi helyszínen, ott is nagy volt a sürgés-forgás.

A legtöbb embernek az örökbefogadható állatokon akadt meg a szeme. Az Állatvédők Vasi Egyesülete és a Fekete István Állatvédő Egyesület is bemutatta örökbefogadható kisállatait a közönségnek. Cicák és kutyák egyaránt vágyakozó tekintettel néztek az emberekre: bárcsak hazavinné őket valaki. Többen meg is találták az álomgazdit és már nem a kennelekben töltötték az éjszakát. Adományokat is gyűjtöttek: az ÁVE fonalpuli készítéssel, a FIÁE csillámtetoválással hálálta meg a támogatást.

Persze a két legnagyobb szombathelyi civil szerevezet, a Civil Kerekasztal és a Vas Megyei Önkéntes Centrum is bemutatkozott a közönségnek.

Egyik standnál sem hagyták unatkozni az érdeklődőket: a Dr. Pesovár Ernő AMI-nál például agyagozhattak, a Kőszegi Natúrpark standjánál totót tölthettek ki.

Az idei legnagyobb újdonság a saját színpad volt a Civil Korzón: amatőr művészek mutatkozhattak be a közönségnek. Nemcsak koncertekkel, hanem táncbemutatóval, versekkel, népdalfeldolgozásokkal és zsonglőrbemutatóval is szórakoztatták a csoportok a látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!