Sport

2017.08.27. 15:21

A Dunaújváros PASE magabiztosan győzte le a Szekszárd együttesét

DUNAÚJVÁROS A labdarúgó NB III Közép csoportjának harmadik fordulójában hazai pályán aratott kétgólos győzelmet szombaton este a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

A „hagyományokhoz hűen" kemény párharcokkal indult az összecsapás.

A negyedik percben egy balról érkező beívelést Szepessy Róbert fejelt a kapu mellé. A folytatásban is inkább a hazaiak akarata érvénysült. Király Bence lőtt jó helyzetben mellé, majd az első negyedóra végén Zvara szabadrúgását öklözte ki a vendégek hálóőre.

A tizenhetedik percben azonban már megszerezte a vezetést az újvárosi alakulat. Király remek átadása után Tóth Tibor talált a hálóba (1-0). A gól után nem sokkal Vaszócsik védte Márton tizennyolc méterről ellőtt labdáját. A harmincadik percben Sándor Tamás növelhette volna az előnyt, de Filipánics hárított. A második játékrész elején a szekszárdiak játszottak fölényben. Egy kezezést követő huszonöt méteres szabadrúgásból Fejes alig lőtt mellé. A félidő közepétől ismét magára talált a hazai csapat. Dorogi Renátó szabadrúgását Szepessy Róbert fejelte fölé. A hetvenegyedik percben sikerült megduplázni az előnyt. Egy szélről érkező szabadrúgást követően Csendes Péter fejelt a kapuba (2-0). Összességében megérdemeltnek mondható a dunaújvárosiak győzelme, de voltak olyan időszakok a mérkőzésen, amikor a vendégek akarata érvényesült.

A forduló további szombati eredményei:

FC Dabas - Vecsési FC 2-3, Mórahalom VSE - Hódmezővásárhelyi FC 3-0, Makó-Foci Kft. - Szentlőrinc SE 1-2, Rákosmente KSK - Iváncsa KSE 1-1, Duna Aszfalt TVSE - Kozármisleny FC 4-1. A SZEOL SC - Paksi FC II és a Pécsi MFC - Budapest Honvéd-MFA II találkozó vasárnap lapzárta után fejeződött be.

JEGYZŐKÖNYV

Dunaújváros PASE - Szekszárdi UFC: 2-0 (1-0)

Dunaújváros Stadion, 300 néző. Vezette: Szalai László (Aradi, Keszthelyi).

Dunaújváros PASE: Vaszócsik - Csendes, Farkas V., Karacs, Dorogi R. (Horváth K. a 92. p.), Zvara, Barna, Sándor T., Király B., Tóth T. (Jerzsabek a 84. p.), Szepessy R. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Szekszárdi UFC: Filipánics - Károly V., Kozics (Hegedűs a 71. p.), Fejes, Turi (Nagyváradi a 62. p.), Lékó, Budai, Márton (Rácz a 75. p.), Bata, Arena, Dallos. Vezetőedző: Kvanduk János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!