Sport

2017.08.27. 15:40

Egyéni számában a hatodik helyen végzett a Dunaferr kenusa

RACICE A plovdivi kontinensbajnokság után a racicei kajak-kenu világbajnokságról is egy bronzéremmel térhet haza Hajdu Jonatán, a Dunaferr SE versenyzője.

Szabó Szabolcs

A csehországi világverseny hét végi döntői előtt Hajdu Jonatán arról beszélt lapunknak, hogy bár reménykedik az éremszerzésben, leginkább arra fókuszál, hogy képes legyen a maximumot nyújtani a rá váró két, nagyon komoly erőpróbán. Jelentjük: e terveket sikerült végrehajtania a dunaújvárosi kenusnak, aki az egyéni C-1 200 méteren egy roppant erős mezőnyben szerezte meg a hatodik helyet. Erről így vélekedett:

- Egy döntőben természetesen az éremért száll harcba az ember, ám összességében örültem a teljesítményemnek, hiszen egy jó pályát tudtam menni.

Ott van a világ élvonalában - Hajdu Jonatán hatodikként ért célba a férfi kenu egyesek 200 méteres versenyében a racicei kajak-kenu világbajnokságon, vasárnap pedig egy újabb szép bronzérmet gyűjtött be párosban a sprinttávon Fotó: MTI

Alapozásnak ez megfelelő volt, hiszen párosban is következett a szintén éremeséllyel kecsegtető kétszáz méteres sprintszám, amelyen az újpesti Fekete Ádámmal evezett egy hajóban.

A futam előtt a szakemberek is elmondták, bár nem rég dolgozik együtt a két tehetséges fiatal kenus, ennek ellenére az idei plovdivi Európa-bajnokságon már bezsebeltek egy harmadik helyet, így a versenytársak is esélyesként számolhattak velük. Mint vasárnap délelőtt kiderült: a duónak sikerült megismételnie korábbi szereplését, ám a forgatókönyv némileg változott.

A finálé rajtjánál talán egy kicsit beragadtak a srácok, és az első száz méter után nem sokan fogadtak volna arra, hogy e számban is lesz magyar a dobogón. Ekkor azonban szinte varázsütésre megindult a hajó, és kőkemény hajrá után csak a célfotó döntött az ezüst- és bronzéremről. Hajdu Jonatán és Fekete Ádám is elégedetten nyilatkozott a futam után, mint kiemelték, egy friss párostól ez nem is olyan rossz eredmény... Dobogós helyezésükkel a kenus szakág első két érmét szerezték meg Racicében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!