Sport

2017.08.27. 18:05

Két külföldi center válaszára vár a HVSE

SZOMBATHELY - Három mérkőzést is játszott egymással az NB I-es női röplabdabajnokságra készülődő Haladás és a Kaposvár gárdája. A szombathelyieknél két centert is teszteltek.

Horváth Erika

Pénteken öt, szombaton dél-előtt három, délután megint öt szettet játszott vendégével, az előző szezonban az NB I. hetedik helyén záró Kaposvárral az újonc, formálódó Haladás - összesítve 7-6 lett az eredmény a vendégek javára. Ez a Haladás messze nem az volt, amely nemrégiben kiharcolta az első osztályba jutást. Pénteken csak Bokor Laura került a kezdőbe a helyiek közül, illetve a liberó poszton Zoltán Anna kapott sok lehetőséget. Öt új játékost láthattak az érdeklődők; a fel-adó Bagyinka Fanni mellett négy külföldit, két szélső ütőt, a szerb Milana Reljicet és Andrea Kalmant - őket már szerződtették -, illetve két 23 éves centert, a már hétfőtől Szombathelyen edző amerikai, a Michigan Egyetemről érkezett Nicole Kinsert, valamint a csütörtökön éjjel befutó, 2013 óta bosnyák válogatott Ajla Paradzikot. Utóbbi kettő számára ez a hétvége még próbajáték volt - teljesítményük láttán kétség sem férhet ahhoz, hogy nagy erősítést jelentenének.

Alaposan kicserélődött a Haladás. Szemben balról Milana Reljic, Ajla Paradzik, jobbról Bagyinka Fanni Fotó: Unger Tamás

A két napot összegzendő, az új - szerbiai - edző, Igor Romakov elmondta, hogy eredeti szándékai szerint ilyen korán még nem küldte volna pályára a lányokat - hiszen a bajnokság csak október közepén indul, és pillanatnyilag a labda nélküli alapozás kellős közepén tartanak -, de eleget tettek a kaposváriak kérésének. Amúgy jó lehetőség is volt ez, hogy teszteljék az új játékosokat. A vezetőedző is elégedett velük, szíve szerint a hétvégén látott kerettel vágna neki a bajnokságnak. Mint Mucsi Péter szakosztályelnöktől megtudtuk, ajánlatukat már meg is tették a két centernek, várják a válaszaikat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!