Sport

2017.08.27. 19:16

A VLS ismét vesztett: Nincs gól, nincs pont

VESZPRÉM Csapnivaló helyzetkihasználásnak köszönhetően ismét vereséget szenvedett a VLS Veszprém a labdarúgó NB III harmadik fordulójában.

Bényi Kálmán

VLS Veszprém-THSE

0-1 (0-0)

Veszprém, 300 néző. Jv.: Kubicsek M. VLS Veszprém: Mikler - Felber, Kókány (Polareczki), Szabó B., Bognár, Fridrich (Hoffer), Irmes (Hoós), Gunther, Gulyás, Dobsa, Simon. Edző: Orbán Tamás.

THSE-Szabadkikötő: Csontos - Révész, Farkas Z., Sztankó, Rácz (Altorjai), Tóth H., Katona, Bánhidi (Vincze Sz.), Németh G., Baksa, Sárossy (Péter). Edző: Strebek Marcell.

Gólszerző: Sztankó.

Az első öt percben a Veszprém birtokolta többet a labdát, de a kapuk nem forogtak veszélyben.

Az első percek megilletődöttsége után a vendégek is magukra találtak, a 10. percben Rácz jobboldali kisszöglet után éles szögből vette célba a hosszú sarkot, s nem sokat tévedett.

A 12. percben újabb vendég helyzet alakult ki, a veszprémi kapu előtt hatalmas kavarodást követően a játékszer a felső lécről pattant az alapvonalon túlra.

A folytatásban a Veszprém kijött a szorításból, és a mezőnyben egyenlő erők küzdöttek.

A 29. percben Kókány cikázott végig a tizenhatosig, megpattanó lövése a jobb kapufa belső éléről pattant ki.

Teljesen beszorultak a vendégek saját térfelükre, s az első játékrész hajrájában a VLS két ziccert is elvétett. Az elsőt a 44. percben Bognár remek ütemű kiugratását Irmes 15 méterről vágta a kapusba, a másodikat egy perc múlva Kókány baloldali beadását Szabó Bence a hosszú kapufánál éles szögből, fölé fejelte.

A második játékrész hideg zuhannyal indult: a 46. percben Tóth lépett ki a jobb összekötő helyén, s okosan passzolt Sztankóhoz, aki tíz méterről a jobb alsó sarokba helyezett, 0-1.

A gól után a VLS mindent egy lapra feltéve támadott. Az 57. percben Irmes bombázot alig a kapu fölé, aztán a 68. percben Gunther nagy erejű, 18 méteres szabadrúgását védte a vendégek kapusa, majd a 84. percben Bognár ismét ügyes labdával ugratta ki Polareczkit, akinek 10 méterről leadott lövését Csontos bravúrral hárította.

Két azonos képességű csapat csatájából a helyzeteivel jobban sáfárkodó vendégek kerültek ki győztesen teljesen megérdemelten.

Orbán Tamás: - Amíg nem lövünk gólt, addig nem tudunk nyerni. Hiába fociztunk mezőnyfölényben és alakítottunk ki számtalan helyzetet, ezt a játékot gólra játsszák, s nem kihagyott ziccerekre.

Strebek Marcell: - Küzdelmes mérkőzés volt. Akadt egy jobb periódusunk a meccs elején, amikor irányítottuk a játékot, a folytatásban a VLS fölénk kerekedett, de küzdeni tudásból megint jelesre vizsgázott a csapat és megérdemelten szereztük meg a három pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!