Sport

2017.08.27. 18:35

A fogathajtó bajnokság döntője

ZALABAKSA Az akadályhajtás zalai, a vadászhajtás pedig Győr-Moson-Sopron megyei győzelmet hozott a hét végén Zalabaksán megrendezett C kategóriás kettesfogathajtó versenyen.

Gyuricza Ferenc

A szombati rendezvény szervezője a Zalalövő és Környéke Lovassport Egyesület volt, a verseny nívóját pedig az is növelte, hogy az egyben a Zala megyei bajnokság döntőjét is jelentette.

Az érdeklődés ennek megfelelően alakult, idén több fogatot láthattak a nézők, mint a korábbi években ugyanezen a helyszínen. Az akadályhajtásra 12, a vadászhajtásra pedig 11 fogat nevezett, a többségében jelen lévő zalai versenyzők mellé néhány vasi induló, továbbá Győr-Moson-Sopron megyei fogathajtók csatlakoztak még.

Az akadályhajtás dupla zalai sikert hozott, hiszen az első helyet a versenypályát verőhiba nélkül teljesítő Szalai József szerezte meg, a második helyen pedig Lebics István végzett (mindketten a Zalalövő és Környéke LSE tagjai), míg a harmadik helyre a Győr-Moson-Sopron megyei Lócsi Miklós (Veszkényi Lovasegyesület) került.

Ebben a versenyszámban a zalai fogathajtók közül Szalár Róbert a 6., Pais Béla a 8. helyen végzett (ők is a zalalövői egyesület tagjai). A Zala-Völgye LE színeiben induló Bagó Attila a 9., csapattársa, Forgács István Zoltán a 10., míg Török Zoltán, a Kanizsa Lovasklub versenyzője a 11. helyet szerezte meg.

A vadászhajtásban nüansznyi, néhány tizedpont különbséggel ugyan, de Lócsi Miklós legyőzte a második helyen végzett Lebics Istvánt, így ez utóbbi versenyszámot a zalai pályákon gyakran megforduló veszkényi fogathajtó nyerte, a harmadik helyre pedig Szalai József került. A zalai indulók közül Pais Béla ezúttal az 5., Török Gyula a 6., Szalár Róbert a 8., míg Bagó Attila a 11. helyen fejezte be a vadászhajtást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!