Sport

2017.08.28. 16:55

Új győztes a keszthelyi sakkversenyen

Nagy Bence győzedelmeskedett, Füredi Erik második, Török Sándor harmadik lett a 36. Nemzetközi Sakkversenyen, amely a Hévízi László Emléktornáért is zajlott. A hétfői utolsó fordulót követően tartották meg a díjkiosztót.

Keszey Ágnes

- Jól sikerült a verseny, öröm volt valamennyi résztvevőnek - összegezte az elmúlt egy hetet Szalai István főszervező. Hétfőn délután tartották a 36. Nemzetközi Sakkverseny, egyben 8. Hévízi László Emlékverseny eredményhirdetését.

A záróeseményen Horváth Tamás, a Magyar Sakkszövetség alelnöke köszönetet mondott a szervezőknek, majd Ruzsics Ferenc polgármester zárta be az idén rekordszámú, 107 versenyzővel lezajlott bajnokságot. A versenyen a papírforma érvényesült, ám voltak izgalmas fordulók.

- Főleg a hajrában, a hetedik fordulótól azért váltakoztak az eredmények, körbeverték egymást az élen járó játékosok. A mai győzelemmel Nagy Bence teljesen megérdemelten nyert. Tegnap ki-ki meccset játszott Füredi Erikkel és sikerült őt legyőznie, azzal már holtversenyben első helyen végzett volna, de a mai győzelemmel megerősítette eredményét - értékelte érdeklődésünkre az eredményt Györkös Lajos versenybíró.

Balról Ruzsics Ferenc, Füredi Máté, a győztes Nagy Bence, Török Sándor és Szalai István főszervező Fotó: Keszey Ágnes

A Sopronban élő Nagy Bence (a szombathelyi Haladás igazolt játékosa) 8 pontot elérve győzedelmeskedett.

- Elsőként voltam rangsorolva a listában, reméltem, hogy én fogom megnyerni, de hogy egy egész pontelőnnyel, azt nem vártam. Füredi Erikkel és Ress Tamással fej fej mellett haladtunk, egy szinten sakkozunk, ellenük nagyon oda kellett figyelni - mondta el lapunknak a győztes, akinek visszatekintése szerint az utolsó két forduló volt a legizgalmasabb.

- Az első öt forduló jól sikerült, utána két gyengébb parti következett, amiből azért szerencsével egyet meg tudtam nyerni. A mai befejező fordulóban majdnem a tizennyolcadik lépésig elméletet követtünk, utána nem számolt elég pontosan az ellenfelem - értékelte saját szereplését Nagy Bence, aki egyébként első alkalommal vett részt a keszthelyi versenyen.

Az első nyolc játékost díjazták és több különdíjat is átadtak, így megyénk versenyzői közül is többeket jutalmaztak. A legjobb zalai női versenyző Kiss Judit, a legjobb zalai versenyző Vass Dániel lett. A házigazda település díját, legjobb keszthelyi versenyzőként Süket Máté érdemelte ki.

A legjobb zalai és hazai versenyző különdíjban részesült

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!