Sport

2017.08.28. 17:55

Ezt a játékot kellene tartani a folytatásban is - A ZTE FC fejlődése a Cegléd ellen is kijött

ZALAEGERSZEG Most érkezett el a ZTE FC labdarúgócsapata ahhoz a ponthoz, hogy már lehet arról beszélni - hozzátéve: nem elkiabálva bármit is -, hogy alakul a csapat. A vasárnapi, Cegléd elleni újabb siker (2-0) ezt erősítette, s ami még fontos, hogy sorozatban harmadik győzelmét szerezte meg a ZTE FC.

Kerkai Attila

Tegyük hozzá a fentiekhez, hogy egy héten belül szerzett három győzelmet Zoran Spisljak együttese, így az előzőleg hosszúnak nevezett hét így tényleg gyorsan elszaladt... A gyengébb zalai rajt után olyan szakasza jött az NB II-nek, amikor a hétközi fordulóval kiegészülve, gyorsan ki kellett derülnie, ki és mire képes. A ZTE FC hozta ezt a három mérkőzését (Siófok, Csákvár, Cegléd) és valóban utánaeredt most már a mezőnynek.

A vasárnapi, Cegléd elleni találkozón már olyan erényeket is megmutatott, amit a kilátogató nézők is elismeréssel és tapssal jutalmaztak. Futottak szép és átgondolt támadások, volt dinamizmus a játékban, ráadásul az első félidőben láthattak négy gólt a nézők, igaz, ezekből kettőt les miatt érvénytelenítettek. Melyek közül talán Koszó fejese volt az, ami nem tűnt lesnek, Ekker lövésénél viszont elképzelhető, hogy a fiatal támadó valóban előrébb helyezkedett a lövés pillanatában. Merthogy, egy váratlan és szép Babati-bomba előzte meg ezt a szituációt, ami után a kipattanót lőtte a kapuba Ekker.

Babati Benjamin megnézte és belőtte a tizenegyest. Fontos gól volt ez is - Fotó: Pezzetta Umberto

Fujsz Richárd vezető találata viszont már a "vegytiszta" gól kategóriájába tartozott, amiért a fiatal támadó megdolgozott. Labdaszerzés után Balázs Zsolttól kapta vissza a labdát, harcosan, nyakán a védővel tört be a tizenhatoson belülre, majd a léc alá lőtt. Az első NB II-es gólja volt ez a 20 éves támadónak, aki érthetően örült neki.

- Amikor visszakaptam a labdát és előnyt szereztem, már akkor eldöntöttem, hogy ellövöm a labdát - mondta el érdeklődésünkre a találkozó után Fujsz Richárd. - Azt nem mondom, hogy tudtam, hova lövöm, de szerencsére jól sikerült a kivitelezés. Azt gondolom, hogy az elejétől benyomtuk az ellenfelet, hiszen azt se feledjük, hogy két gólt előtte is lőttünk, csak nem adták meg azokat. Az volt a cél, hogy nyomás alatt tartsuk az ellenfelet, s tulajdonképpen érett a vezető találat az elejétől.

Fujsz Richárd azt még elmondta, hogy a kezdeti izgalmat - az első hat fordulóban többször is lehetőséget kapott - mostanra már levetkőzte, amihez kellett a játéklehetőség, így felszabadultabban futballozik már. És gyorsan hozzá is tette: jó lenne ezt folytatni.

A vasárnapi találkozó második félidejében a Cegléd többet próbálkozhatott, amit később Zoran Spisljak azzal is magyarázott, hogy egy kissé jobban átadta csapata a területet a vendégeknek. Viszont így is benne volt a gól a ZTE játékában, az egyébként jól mozgó Balázs Zsolt lábában egy benne maradt, amikor fölé lőtt. Összességében az egerszegiek jól játszottak, a védelem - a kisebb hibák ellenére - valóban stabilan teljesített, és mondjuk ki: Szappanos szintén kellett ahhoz, hogy ne kapjon gólt az egerszegi csapat, akinek két fontos hárítása is akadt. Ám vitán felül áll, hogy teljesen megérdemelten nyert a ZTE FC, amelyben több jó egyéni teljesítmény is akadt (a védelem tagjai mellett Szappanos, Dubek, Fujsz, Balázs Zs.) és ne hagyjuk ki Babati Benjamint se. Egymást követő harmadik mérkőzésén lőtt gólt, ezúttal tizenegyesből, ami egy csatár esetében mindennél beszédesebb.

A ZTE FC számára a következő körben olyan feladat jön el, ami igazi kihívást jelent. Szombaton a Békéscsaba vendégei a kék-fehérek, s mondhatni, hogy igazi értékmérő találkozó jön. Zoran Spisljak személye kapcsán külön pikantériája is lesz a találkozónak: tavaszig éppen a csabaiakat irányította, akiknél 2014-ben állt munkába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!