Sport

2017.08.28. 19:25

Különleges momentumok meccse volt a Vidi-Fradi

SZÉKESFEHÉRVÁR Miután a Videoton FC egyedüliként maradt veretlen az OTP Bank Liga labdarúgó NB I-ben, a bajnoki tabella élére került vasárnap este.

Ferencz Balázs

Maratoni, s igazán emlékezetes összecsapáson aratott 3-1-es diadalt a Videoton FC az NB I hetedik fordulójában. A vihar és az ebből fakadó áramszünet miatt két alkalommal is félbeszakított rangadón a fehérváriak esélyt sem adtak a Ferencvárosnak. Úgy nyert Marko Nikolics együttese, hogy jól játszott, minden csapatrészben felülmúlta a Fradit, s szép gólokat szerzett. Mindezt tette úgy a gárda, hogy három nappal korábban búcsúzott az Európa-ligától, s az sem zavarta meg a hazaiakat, hogy az utolsó 19 percet bő 50 perces kényszerszünet előzte meg.

- A lényeg, hogy remekül kezdtük a bajnokságot és ezen az estén sikerült az élre állni a pontvadászatban. Ráadásul egy mérkőzéssel kevesebbet játszottunk - mosolygott a lefújás után Marko Nikolics, a Videoton vezetőedzője. - A nemzetközi kupában is jól szerepeltünk, de összességében úgy tűnik, arra még nem álltunk teljesen készen, így az elsődleges célunk ezentúl a bajnoki cím. A Ferencváros elleni mindig nagy derbi. Meg kell dicsérjem a játékosainkat, mert a csütörtöki meccs után mindenki arról beszélt, hogy fejben nem leszünk ott, de maximálisan koncentráltak, profin álltak a meccshez. A szurkolóinknak is köszönettel tartozunk. Meg kell értenünk, hogy a futballban nincs tegnap ; nincs múlt, csakis a jövő számít. Szintén fontos megjegyeznem, hogy mi már 14 tétmeccsen vagyunk túl a szezonban. Amíg legtöbb riválisunk mindössze 6-7, esetleg 9-10 mérkőzést játszott, addig mi jóval fáradtabbak lehetünk, ezért is fordulhatott elő, hogy néhány játékosunk talán nem volt az elmúlt időszakban a legjobb formában.

Fiola Attila (elől) most a védelem bal szélén játszott, a héten a válogatottal készül Fotó: Koppán Viktor

Most lesz némi idő a regenerálódásra, hiszen a válogatott vb-selejtező mérkőzései miatt szünetel a bajnokság. Kovácsik Ádám, Fiola Attila, és a hetek óta remek formát mutató Pátkai Máté Lettország és Portugália ellen készül, a Fradi ellen deréksérülést szenvedő Juhász Roland pedig gyógyulhat.

- Magabiztos játékkal teljesen megérdemelt győzelmet szereztünk - vélekedett Juhász. - Gyakorlatilag az első perctől kezdve nem volt kérdéses, hogy melyik a jobb csapat, szerintem egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelmünk. Sok nagy csatát megéltem már, de olyanra még nem volt példa, hogy közel egy órát álljon a játék vihar és áramszünet miatt. De nem is ez volt a legfurcsább a Fradi elleni meccsen, hanem az, hogy papucsban cseréltek le, hiszen pont a vihar előtt hajtottuk volna végre a cserét, de akkor ment el az áram...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!