Sport

2017.08.28. 18:55

3000 szurkoló izgulta végig az Európa-bajnoki futamot Nyirádon

NYIRÁD - Kiválóan sikerült a FIA Autocross Európa-bajnokság hetedik futama, amelynek a nyirádi versenypálya adott otthont.

Horváth Gábor

A háromnapos, rangos eseményen végül 14 ország összesen 75 versenyzője állt rajthoz.

Az idő kedvező volt, hiszen végig sütött a nap, igaz, a hőmérő higanyszála olykor olyan magasra kúszott, ami már komolyabb megpróbáltatást jelentett embernek és gépnek egyaránt.

A nyirádi autocross és rallycross-pálya ezúttal is tökéletes helyszínnek bizonyult, a buggyk és zárt autók egyaránt remek körülmények között mérhették össze erejüket, tudásukat. A futamokat több mint háromezer szurkoló, érdeklődő izgulta végig.

A színvonalas viadalon négy kategóriában (Superbuggy, Buggy 1600, Junior Buggy, valamint a Tax) hirdettek győztest.

A rangos nemzetközi futamon a raliautókhoz nagyon hasonlító zárt versenygépek is rajthoz álltak Fotó: Pesthy Márton

A magyar versenyzőknek ezúttal nem sikerült dobogós helyezést szerezniük. Közülük Kiss Ádám szerepelt a legjobban, ő a kasznis autók kategóriájában a negyedik helyen ért célba.

Ábrahám Károly és fia, ifjabb Ábrahám Károly egyaránt hetedik lett, előbbi Superbuggyban, utóbbi pedig a juniorok között.

Az első húszba a hazaiak közül még Tóth Richárdnak sikerül beverekednie magát, a Superbuggys pilóta tizennegyedikként zárta kategóriájában a versenyt.

Az egyik magyar induló, Klenácz Szabolcs baleset miatt kénytelen volt feladni az eseményt.

Az idei tízfutamos kontinensvetélkedő szeptember 8- 9-én Olaszországban folytatódik. A nyirádi pálya sem marad üres, szeptember 10-én amatőr rallycross-viadalnak ad majd otthont.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!