Sport

2017.08.29. 15:50

Hatalmas erőpróba: Világbajnokságon járt a nyolc dunaújvárosi karatés

Befejeződött az Írországban, Limerick városában megrendezett idei karate JKA világbajnokság, amelyen a dunaújvárosi Hikari Dojo versenyzői is rajthoz álltak.

DH-információ

A megmérettetésen ötvenhárom ország közel 1400 versenyzője indult, a Magyar JKA Karate Szövetség válogatottja negyvenöt versenyzővel, négy edzővel és négy versenybíróval - egyikőjük a Hikari klubvezetője, Schneider László volt - utazott ki Írországba. A háromnapos megmérettetésen összeségében a japán versenyzők domináltak, ám egyre több nemzet előretörőben van, és a magyar csapat tagjai is kitettek magukért. A versenyszámokat kilenc éves kortól kezdődően egészen a felnőtt versenyzőkig bezárólag rendezték meg. Az egyes nemzetekből sok versenyző mindkét egyéni számban és csapatban is indult. A dunaújvárosi Hikari Dojo nyolc versenyzőt delegálhatott a vb-re. Kovács Bence, Kovács Máté, Szlávik Bence, Szatmári Eszter, Szilaski Szonja, Miskovitz Máté, Kállai Gábor, Szatmári Gergő személyében.

A dunaújvárosi indulók és Schneider László klubvezető, aki versenybíróként is szerepet kapott Fotó: Hikari Dojo

- Ilyen erős megmérettetésben még nem volt része versenyzőinknek, és a válogatottban is csak két fő vett már részt korábban JKA vb-n. A nyári szünetet félretéve - másfél hét pihenő volt július közepén - egészen a verseny napjáig folyamatosak voltak az edzések, az embert próbáló melegben. A klubedzéseken kívül a válogatott is több tréninget vezényelt. Karatékáink becsülettel készültek, de nyilván szokatlan lehetett, sok más sportolóhoz hasonlóan, a rengeteg versenyző és a sokszor felfokozott hangulat. Számtalan jó képességű és nagy küzdő karatékát lehetett látni szinte minden versenyszámban. Tapasztalatszerzésre kiváló alkalom volt a jeles esemény, és majd az idő megmutatja, hogy ki mennyi erőt merít ebből a jövőre nézve. Versenyzőinket sok szülő is elkísérte, így ők is testközelből tekinthették meg a világbajnokságot. Jómagam versenybíróként szerepelhettem a hazai szövetség delegáltjaként, és mindhárom napon, majd a döntőkben is szerepet kaphattam. A versenyt megelőzően kétnapos edzőtábor volt az edzők, versenybírók, instruktorok részére, amely edzéseket a JKA HQ mesterei vezették. Sok hasznos tudnivaló hangzott el. A visszautazás előtt pár órát Dublinban is eltölthettünk levezetésként - adott tájékoztatást Schneider László.

Az alábbi hikaris helyezések születtek. Szilaski Szonja 12 éves lány kata: 5. hely (28 indulóból). Szatmári Gergő 10 éves fiú kumite: 9-16. hely (26 indulóból). Kovács Bence 19-21 éves fiú kumite: 9-16. hely (46 indulóból).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!