Sport

2017.08.29. 16:10

A fehérvári Bódis-Szabó Katinka Eb-győztes lett

HALMSTAD Bódis-Szabó Katinka a Fehérvár Rugby Club versenyzője megvédte Európa-bajnoki címét a Svédországban rendezett Masters Súlyemelő Európa bajnokságon.

Káldor András

Egy hónappal ezelőtt Ózdon volt a halmstadi Európa-bajnokság főpróbaja, ahol Bódis-Szabó Katinka már jelezte, hogy kiváló formában van, és 152 kg-os összteljesítménnyel megnyerte súlycsoportját.

Az Eleiko súlyemelő-felszereléseket gyártó cég üzemében az Eb mellett az Open Masters versenyt is megrendezték. A különbség csak annyi, hogy az utóbbira bárki nevezhetett az Eb-n csak a nevezési szint teljesítésével lehetett indulni.

Bódis-Szabó Katinka (középen) ismét Eb-t nyert. Fotó Bakos Károly

A fehérvári versenyző W35-ös korcsoportban, a 75 kg-osok között címvédőként lépett dobogóra, és hallatlanul magabiztosan versenyzett. Szakítás gyakorlatai közül a 62 kg, a 68 kg és a 71 kg is sikeres volt. Lökésben 78 kg-mal kezdett, majd a 82 kg-os folytatást követően a 85 kg kilökése nem sikerült. Eredménye így is kiváló, szakításban 71 kg, lökésben 82 kg volt, összetettben pedig 153 kg-ot ért el, ezzel a dobogó legfelső fokára állhatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!