Hírek

2017.08.29. 17:55

Hároméves névhasználói megállapodás a Zalakerámia és a ZTE KK között

ZALAEGERSZEG Tovább tudták fejleszteni együttműködésüket, így az évenként megkötött névhasználói szerződések után kedden sajtótájékoztató keretében hároméves kontraktus köttetett a ZTE KK és a Zalakerámia Zrt. között.

Kerkai Attila

Az új, és immár három szezonra szóló megállapodást Rafik Jaramani, a Zalakerámia Zrt. vezérigazgatója és Stárics Kornél, a ZTE KK ügyvezetője írta alá, ám előtte beszámoltak a részletekről is. A sajtótájékoztatón részt vett Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere is, hiszen a ZTE KK fő tulajdonosa a város. Úgy fogalmazott, hogy egy nagyon szép szezonon jutott túl a férfi kosárlabdacsapat, amely bronzérmesként végzett. Ahogy a városvezető jelezte, ezt a szép sikert csak összefogással lehetett elérni, de kellett hozzá természetesen a névadó szponzor támogatása is. Az pedig, hogy tíz éve már a Zalakerámia a ZTE KK kosarasainak a névadója, példaértékű. Sőt - emlékeztettek rá -, éppen idén, a város és a cég kötött egy másik megállapodást is, ami alapján tíz évig a csapatnak otthont adó egerszegi sportcsarnok a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok nevet viseli.

Fókuszban a Molten, azaz a kosárlabda, balról dr. Gyimesi Endre, Stárics Kornél, Rafik Jaramani és Balaicz Zoltán, akik közös nevezője az elégedettség az együttműködésükkel Fotó: Pezzetta Umberto

A Zalakerámia Zrt. vezérigazgatója, Rafik Jaramani is kimagasló eredménynek nevezte a csapat legutóbbi bronzérmét. Természetesen azt is megjegyezte, hogy ünnepeltek már ők közösen bajnoki címet is 2010-ben, s hozzátette, a céljuk az, hogy újra aranyérmesek legyenek a jövőben. Kérdésünkre, miszerint a hároméves megállapodásban az is benne van-e, hogy nem szeretnék másnak átadni a névhasználatot, a vezérigazgató igenlően válaszolt, vagyis, most már ragaszkodnak hozzá. Stárics Kornél, a ZTE KK ügyvezetője annyit még elmondott, hogy az alaptámogatás mellett eredményfüggő bónuszokat is beleépítettek a szerződésbe. A tíz évvel ezelőtti első megállapodásban és a mostaniban is benne volt dr. Gyimesi Endre, a ZTE KK társadalmi elnökségének tagja, aki a megbízhatóság mellett azt is fontosnak tartotta megállapítani, hogy a hároméves időtartam a csapat működésének is stabilitást ad.

Ami a Zalakerámia-ZTE KK mindennapjait illeti, hétfőn (lapzártánk után ért véget a találkozó) az egerszegiek 85-76-ra legyőzték felkészülési találkozón a B-csoportos Veszprémet. Az új játékosokat tesztelik, akik közül Maurice Jeffersnek szerdán jár le a 10 napos próbajátéka, Rayshawn Reevesnek szeptember 3-án, s ezt követően léphet életbe a szerződésük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!