Sport

2017.08.29. 16:40

A ZTE FC női csapata győzött, a Ziccer NLSE kikapott a női NB II nyitányán

NAGYKANIZSA, ZALAEGERSZEG Csak a ZTE FC női labdarúgói örülhettek a női NB II Nyugati-csoport nyitányán sikerüknek, a kanizsai Ziccer NLSE hazai pályán szenvedett szűk vereséget.

Kühne László

ZTE FC-PMFC Keresztes Lovagok 1-0 (0-0)

Zalaegerszeg, 70 néző. Jv.: Benkő.

ZTE FC: Fülöp - Major, Nagy B., Széplaki, Kerkai - Csimcsa, Gáspár, Németh D. - Császár (Bánfi), Sümeghy (Györgyfalvay), Szegedi (Tauker). Edző: Pergel Andrea.

Gólszerző: Nagy B.

Gáspár Krisztina, a ZTE FC csapatkapitánya tisztáz a pécsiek elől a nyitófordulóban lejátszott találkozójukon Fotó: Pezzetta Umberto

Két hasonló tudású csapat találkozóján az első félidőben ritkán kerültek veszélybe a kapuk. A játék a két tizenhatos között hullámzott, és egyik együttesnek sem sikerült rákényszeríteni akaratát a másikra. Fordulás után már jóval veszélyesebben támadtak a csapatok, mindkét oldalon adódtak lehetőségek. A pécsiek kétszer a kapufát is eltalálták. A mérkőzés hajrájában egy szabadrúgást követően szerezte meg a győztes gólt a zalai csapat.

Az NB II-es bajnokság nyitánya küzdelmes mérkőzést hozott, a házigazdák végig bíztak a győzelemben, több lehetőségük is akadt, értékes három pontot szereztek.

Perger Andrea: Tudtuk, hogy nem vár ránk könnyű mérkőzés, de a lányok remekül küzdöttek, és erőfeszítéseinket a hajrában siker koronázta. Összességében elmondható, hogy megdolgoztunk a győzelemért.

Ziccer NLSE-

Balatonfüred 1-2 (0-1)

Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Koronczai.

Ziccer: Balassa Sz. - Balassa D., Bársony, Latin, Boros, Farkas Cs., Halász, Somogyi Zs., Szabó Zs., Horváth E. Edző: Benedek József.

Mondhatni, azonos erősségű együttesek mérkőztek egymással, a kapuk is felváltva forogtak veszélyben. A kanizsaiaknál néhányan hiányoztak és egy balszerencsés helyzet után kaptak gólt még a mérkőzés elején. A dél-zalai próbálkozások a második félidő elején hozták meg eredményüket, Szabó Zsuzsanna egyenlített. Utána is, a látottak alapján inkább döntetlen felelt volna meg, viszont esett még egy gól, de azt nem a kanizsaiak szerezték. Az utolsó pillanatokban ugyanis a vendégek egy 50 méteres szabadrúgás után fejjel eredményesek voltak és megnyerték a találkozót.

Gólszerzők: Szabó Zs., illetve Gyarmati R. (2). Jó: Szabó Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!