Sport

2017.08.29. 17:10

A világ- és Európa-bajnokságra érkezett pilóták nem csak a vízen, fociban is vetélkedtek

A városban rendezték meg a Formula Future gyermek, ifjúsági motorcsónak világ- és Európa-bajnokságot, amelyen a jövő tehetséges pilótái kaptak bizonyítási lehetőséget.

Balogh Tamás

Az eseményen Petrás Gábor, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára elégedett volt a labdás eseményekkel is. Ugyanis ez a kiegészítő lehetőség is szerepelt a programban.

- A DLSZ-nek az a legfontosabb célja, hogy megmozgassa a fiatalokat, hogy minél többen sportoljanak, s közülük sokan válasszák a kispályás labdarúgást. Örültünk a felkérésnek, hogy egy ilyen nagy rendezvényen, mint a világbajnokság, részt vehettünk. A magunk módján melléálltunk és támogattuk is azt. Úgy érzem, hogy valóban sikeres betétprogram lett belőle, a különböző nemzetek képviselői szívesen vettek részt rajta. A szövetségünk a legjobbakat minden versenyen díjazza, így tettünk most is. Az alkalomhoz illő kupákat és okleveleket adtunk át.

Petrás Gábor, dr. Sándor Péter és Tóth Imre Fotó: Ady Géza

Tóth Imre, mint a DLSZ elnökségi tagja így összegezte az eseményeket: - Dr. Sándor Péter, a MMSZ elnöke és Nyíri Andrea főtitkár megkért bennünket, hogy szervezzünk betétprogramként egy kis strandfoci-bajnokságot. Ez egy opció volt a versenyzőknek, hogy amikor éppen nem voltak vízen, akkor az egyik nemzet a másik ellen fociban is meg tudott mérkőzni.

A lejátszott mérkőzések alapján Lettország, Lengyelország, Egyesült Arab Emírség, Magyarország sorrend alakult ki. A mieink kapták a fair play díjat, mert ők játszották a legtöbb mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!