Sport

2017.08.29. 18:30

Hőségben a motoron: nemzetközi krosszversenyt rendeztek az ajkai pályán

A megszokottnál is keményebb körülmények között versenyeztek a résztvevők, köztük több külföldi a hétvégén, a motokrosszverseny nemzetközi nyílt junior-szenior országos bajnokságának negyedik fordulóján Ajkán, a Baumidex pályán.

Kovács Erika

A küzdelemben nemcsak egymást kellett legyőzniük, hanem az országos rekordot megdöntő kánikulát is.

Minimum negyven fok volt a sátrak árnyékában, ahová visszahúzódhattak a versenyzők a tűző nap elől, köztük a legkisebbek, a jócskán tíz év alattiak.

Így igazi kőkemény versenyt láthattak a nézők a nyár utolsó hétvégéjén.

Az ajkai Katona Áron verseny közben. A hétéves kisfiú ötven köbcentis kategóriában indult, ezúttal a második helyen végzett
Fotó: Kovács Erika

A főszervező Somlóvári Dániel motokrosszedző, korábbi első osztályú versenyző nemcsak 15 helyi és környékbeli tanítványáért szorított, hanem a pálya portalanításáról is folyamatosan gondoskodott, két kategória között locsológéppel tették biztonságossá a küzdelem helyszínét.

A versenyzők többféle kategóriában indulhattak: hirdettek versenyt ötven, hatvanöt, nyolcvanöt köbcentiben, lányoknak, utánpótlásnak (UMX), 14-21 év közötti fiúknak, és meghívásos kategóriában, illetve szuper szenior, azaz 48 év felettieknek.

- Nagyon elégedett vagyok, nem történt baleset, mindenki keményen helytállt a nagy hőségben, és végigcsinálta a versenyt legjobb tudása szerint, minden elismerést megérdemelnek - értékelte a nem mindennapi küzdelmet a főszervező. Hozzáfűzte, kitűnő mezőny volt, minden résztvevőnek keményen meg kellett dolgoznia a jó eredményért.

- A nézők láthatták azokat a gyerekeket is, akik 50, 65, 85 köbcentis, illetve junior kategóriában rendszeresen versenyzenek. Ők részt vesznek külföldi bajnokságokon is, ahol szintén helytállnak, és az élmezőnyhöz tartoznak - utalt a kis tehetségekre Somlóvári Dániel.

Eredmények, senior amatőr kategória: 1. Csorba Zoltán, 2. Szenft Márkus, 3. Cservenka Gábor.

Senior extra kategória: 1. Grillmayer Gábor, 2. Kamrás Károly 3. Magyari János.

Super senior kategória: 1. Finster Zoltán, 2. Ács Ferenc, 3. Márta Ferenc.

Women kategória: 1. Kapsamer Elena (Ausztria), 2. Umschaden Vanessza (Ausztria), 3. Barcila Stefania (Románia).

85 ccm: 1. Kovács Norbert, 2. Técsi László Márk, 3. Liszka Roland.

65 ccm: 1. Zanócz Noel, 2. Béres Szabolcs, 3. Nikolics Boldizsár.

50 ccm: 1. Orlov Ferenc, 2. Katona Áron, 3. Horváth Zsombor.

UMX2 kat.: 1. Kiss Márk, 2. Antalics Jaroslav (Szlovákia), 3. Harcsa Márk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!